Leírás
A bors a trópusokon őshonos, de mára a világ egyik leggyakrabban használt fűszere. Ízén kívül remek tulajdonságainak is köszönheti népszerűségét: fokozza az anyagcserét, méregtelenít, rendkívül jó antibakteriális hatású és a vérkeringés fokozása által bőrünkre is jó hatással lehet. Szinte minden ételhez jól passzol, érdemes kipróbálni gyümölcsök, édességek ízesítésére is. Legszélesebb körben őrölve használjuk, de pácokhoz, levesekhez gyakrabban alkalmazzuk egészben. Steakekhez, BBQ fogásokhoz tegyünk egy próbát a roppantott borssal, így egy-egy harapás során sokkal dominánsabban jelentkezhet az íze és ereje.
Fekete bors esetén a szüretelés még éretlen állapotban történik és ezt követi a fermentáció valamint a szárítás. Így éri el a jellegzetes végső formáját: megfeketedik és összezsugorodik a külső része.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.