Leírás
Tárolási típus- Típus: Szobahőmérsékletű
- Típus: Doboz
- Márka: Lagris
- Egység (specifikus): Gramm
- Márka: Podravka
- Polcmagasság: 172
- Polcszélesség: 123
- Polcmélység: 49
- Max. hőm °C: 25
- Bruttó tömeg: 505
- Egységek száma: 4
- Számszerű méret: 120
- Magasság: 172
- Szélesség: 123
- Mélység: 49
- Funkcionális név: Rizs
- Variáns: Hosszúszemű, főzőtasakban
- Podravka-Lagris a.s., Dolní Lhota 39, 763 23, Cseh Köztársaság
- Az elkészítés módja: 1. A rizzsel telt tasakot öblítse le, majd helyezze forrásban lévő sós vízbe (1 tasakra 1 l vizet számítva). Egy tasak tartalma két személy részére elegendő. 2. Az edényt fedje le és főzze meg lassú tűzön 14-17 percig a rizst, amíg meg nem puhul. 3. Vegye ki a tasakot és hagyja a felesleges vizet lecsöpögni. Nyissa fel a tasakot és tálalja a rizst.
- Tárolás max. 25°C-on, relatív páratartalom: max. 70%. Minőségét megőrzi: lásd a csomagoláson.
- Podravka-International Kft. 1143 Budapest, Ilka u. 34. www.vegeta.hu
- A hosszúszemű, konyhakész rizst a héjától megtisztítják, ennek köszönheti fehér színét. Erre a rizstípusra jellemző, hogy főzés után pergő és viszonylag száraz szemű marad, így leginkább köretként használjuk.
- További rizsfajták: – Indián és előgőzölt rizs mix – Arborio rizs – Basmati rizs – Három színű rizs – Sushi rizs – Jázmin rizs
- Recept a Lagris ajánlásával: Pikáns húsgombócok rizzsel (4 fő részére) Hozzávalók: 400 g darált hús, aprított hagyma, 3 gerezd összetört fokhagyma, 1 teáskanál oregánó, 1 tojás, só, maréknyi kenyérmorzsa, paradicsom, fél teáskanál őrölt chili paprika, 2 evőkanál szójaszósz, liszt, 240 g hosszúszemű rizs, a díszítéshez: chili paprika, koktélparadicsom, fűszerek. Elkészítés: Dolgozza össze a darált húst, hagymát, fokhagymát, fél teáskanálnyi oregánót, tojást, sót és kenyérmorzsát, amíg az egész össze nem áll. Készítsen belőle gombócokat, és hirtelen süsse ki forró olajon. A kisütött gombócokat tegye félre. Majd pirítsa meg a hagymát olajon, forró serpenyőben egy kevés paradicsommal, egy csipetnyi chilivel, szójaszósszal és az oregánó másik felével. Süsse tovább lassú tűzön és sűrítse egy kis liszttel, ha szükséges. Helyezze a gombócokat a szószba és melegítse fel őket. Tálalja hosszúszemű rizzsel, melyet a doboz hátoldalán található leírás szerint készítsen el. Díszítse az egészet fűszerekkel és chili paprikával vagy paradicsommal.
- Podravka-International Kft. 1143 Budapest, Ilka u. 34.
- Hosszúszemű rizs főzőtasakban „A” minőségű
- 1143 Budapest, Ilka u. 34.
- 4 tasak (4 x 120 g), 8 adag 1 adag = 60 g
- Lagris
- 4 x főzőtasak
- Főzés: 14-17 perc
- Vetett rizsből (Oryza Sativa L) készült
- 120
- g
- www.vegeta.hu
- Podravka-International Kft.
- Energia: 1481 kJ/
- Zsír: 1,0 g
- – amelyből telített zsírsavak: <0,1 g
- Szénhidrát: 77 g
- – amelyből cukrok: 0,4 g
- Fehérje: 7,5 g
- Só: <0,01 g
- Energia (kJ): 1,481.0
- Energia (kcal): 349.0
- Zsír (g): 1.0
- ebből telített zsírsavak (g): 0.1
- Szénhidrát (g): 77.0
- ebből cukor (g): 0.4
- Fehérje (g): 7.5
- Só (g): 0.0
Értékelések
Még nincsenek értékelések.