Leírás

VIRÁGPOR:
A virágpor jótékony hatásairól hosszasan (szinte napokig) lehetne beszélni.
A virágpolleneket a méhek a hátsó lábukon lévő kis kosárkába tömködik. Mikor a kaptárhoz érnek, egy szűk nyíláson kell áthaladniuk, hogy bejuthassanak a többiekhez. Erről a szűk nyílásról a méhész gondoskodik, hogy akkora legyen, amin a méh éppen átfér, de a kosarában lévő virágport már ki kell ürítenie. Ezt mi összegyűjtjük és megszárítjuk. Tehát nincs hozzá téve semmi és nem is mi granuláljuk.
A virágpor egy életadó szuper élelmiszer.
Növeli az életerőt és vitalitást, ami reggel elfogyasztva hatalmas lendületet ad mind a testnek, mind a léleknek. Gyorsítja az egészséges új sejtek növekedését, mivel tartalmazza azokat az aminósavakat, amiből az emberi szervezet felépül. Csökkenti a magas koleszterinszintet. Elősegíti a fokozott ellenállást a fertőzésekkel szemben. Gátolja a jó és rosszindulatú daganatok növekedését. Fokozza atermékenységet, így támogatja a teherbeesést és a terhességet is. Lassítja az öregedési folyamatokat, sejtregeneráló hatásának köszönhetően csökkenti a ráncokat. Megszünteti az éhséget, így támogatja a fogyást. Álmatlanság ellen kiváló. Testépítők előszeretettel fogyasztják.
Semlegesíti a sugárkezelések és kemoterápia negatív hatásait, mivel rengeteg antioxidánst tartalmaz. Rendszeres fogyasztása esetén napi két teáskanál elegendő.
Belekeverhető teába, kávéba, kakaóba, joghurtba, szószokba (meggyszósz, almaszósz). De csak úgy lenyelve (nem összerágva) is kifejti jótékony hatását!
Pollenallergia esetén próbálja ki, hogy csak egy-két szemet fogyaszt és várjon néhány percig. (A méhek ugyanis nem ugyanazokat a pollen szemeket gyűjtik be, amelyekre az ember allergiás szokott lenni.)

Termékleírás:

Kedves érdeklődő!

Szeretném röviden bemutatni a családi vállalkozásunkat, azaz a Molnár Méhészetet, amely helyileg Jászberény, a Jászság fővárosában található.
Édesapámnak – tanyasi tanítóként – mindig volt néhány méhcsaládja. Így már gyerekkoromban megismerkedhettem a méhészkedéssel. Az egyik feladatom az volt, hogy a füstölő mindig füstöljön, ami gyakran nem sikerült.
Amikor megnősültem, nekünk adta az akkori méhállományát, ami 16 család volt.
Ennek már 40 éve…
Igazán akkor kezdődött minden!
A feleségemnek is nagyon tetszett a gondolat, hogy esetleg ez legyen a mi közös vállalkozásunk. Ezen felbuzdulva mindketten elvégeztük a méhésziskolát és fejlesztettünk.
Mára közel 300 méhcsaláddá nőtte ki magát az állományunk.
Időközben természetesen modernizáltunk, gépesítettünk, piacot építettünk.
Nagy örömünkre a fiunk folytatja tovább ezt a szép foglalkozást.
Ő már az életformáját is ehhez alakította ki, hiszen feleségével és két kisgyermekével tanyára költözött. Hamarosan a bioméhész névjegyet (titulust) is megkapja. Igaz, hogy mindketten egyetemi diplomával rendelkeznek, mégis úgy döntöttek, hogy ezt a szép, régi mesterséget szeretnék tovább folytatni. Most már mindketten méhész szakmunkások is.
Nagy büszkeséggel tölt el, hogy 2020-ban a Gyulai Mézversenyen az Akác mézük és az Erdei mézük arany minősítést kapott. Az Erdei méz pedig kategória győztes is lett!
Képességeinkhez, lehetőségeinkhez és korunkhoz igazítottuk a vállalkozáson belüli munkamegosztást. Így feleségem a szaporítással és pempőtermeléssel foglalkozik. Ez nagy odafigyelést és szaktudást igényel, de nem kell nagy súlyokat mozgatni.
Mi a fiammal (és néha külső segítséggel) a méztermelést (vándorlást), a virágporgyűjtést bonyolítjuk. A mi feladatunk a méhek egészségének a védelme is.
A menyem és a lányom a méz kiszerelésében, a gyertyakészítésben, a méz népszerűsítésében (marketingben), valamint az értékesítésben támogatják a családi vállalkozást. Sőt már a kis unokák is „besegítenek” a maguk módján: a méhek itatásában, a lépek fedelezésében, a mézes üvegek felcímkézésében.
Természetesen nem mindig értünk egyet, vannak vélemény különbségek, de egy irányba haladunk és ez a lényeg!
Úgy gondoljuk, hogy ezt a szép hivatást a méhek és a természet szeretete nélkül nem lehet csinálni. Nagy odafigyelés és alázat kell ahhoz hogy az egyensúlyt megtaláljuk az ember és a természet (méhek) között.
És szeretnénk még tovább folytatni, ameddig az egészségünk és erőnk engedi.
A magyar méhésztársadalom megbecsülését is magaménak tudhatom, hiszen 2017-ben megkaptam a Magyar Méhészetért emlékplakettet, amellyel közösségépítő munkámat ismerték el. Ugyanebben az évben Miniszteri Elismerő Oklevelet is kaptam.
35 évig voltam a Jászsági Méhészegyesület vezetője és a Nemzetközi Mézvásár megálmodója és szervezője.

Molnár György méhészmester

Összetevők:

virágpor