Leírás
Allergiával kapcsolatos információk- Glutént tartalmazó gabonafélék: Tartalmazhat
- Szója: Tartalmazhat
- Típus: Szobahőmérsékletű
- Típus: Hőhegesztett
- Márka: Lagris
- Adatnyelv: Magyar
- Leírás elsődleges nyelve: Magyar
- Egység (specifikus): Gramm
- Rendszer: Szabályzat (EU) No 1169/2011
- Polcmagasság: 144
- Polcszélesség: 86
- Polcmélység: 57
- Max. hőm °C: 25
- Max. páratartalom %: 70
- Bruttó tömeg: 450
- Számszerű méret: 450
- Magasság: 144
- Szélesség: 86
- Mélység: 57
- Funkcionális név: Tarkabab
- Podravka – Lagris a.s. Dolní Lhota 39, 763 23 Cseh Köztársaság
- Az elkészítés módja: 1. Főzés előtt áztassa be 4 órán keresztül a válogatott és megmosott babot. 2. Főzze puhára. Mielőtt teljesen puhára fő, adjon hozzá ízlés szerint sót.
- Tárolás max. 25°C-on, relatív páratartalom max 70%.
- www.konyha.tv Nézze meg a receptet élőben!
- Podravka International Kft. 1143 Budapest Ilka u. 34. www.vegeta.hu
- A perui indiánok több mint 10000 éve ismerték már a bab termesztés rejtelmeit. Az első babimport nem sokkal Amerika felfedezése után jött be Európába. Azóta fontos része az egészséges táplálkozásnak. Mi több, az 500 termesztett fajta közül egyik sem tartalmaz glutént. Az érett tarkabab piros, barna és fekete színű. Az elkészítés során a fűszeres ízesítés nem keményíti meg a babot, ezáltal ideális alap a chili con carne-hez. Ízesítheti a bab ételeket fűszerekkel, különösen a bazsalikom, a majoránna és a kakukkfű illik hozzá a legjobban.
- További termékek: Rizs Lencse Sárgaborsó Szójabab
- Recept a Lagris ajánlásával: Sonkával-babbal töltött tekercsek (4 fő részére) Hozzávalók: 200 g bab, 2 fej hagyma, 2 gerezd összetört fokhagyma, olaj a sütéshez, 1 tojás, kakukkfű, só, tejföl, 2 lap leveles tészta, 200 g sonka, 100 g reszelt sajt, a díszítéshez koktélparadicsom vagy paprika Elkészítés: Mossa meg a babot, áztassa be és főzze meg a csomagoláson található elkészítési javaslat szerint. A kihűlt babhoz adja hozzá a pirított hagymát és a pirított fokhagymát, tojást, kakukkfüvet és sót. Adjon hozzá néhány teáskanál tejfölt, hogy közepes sűrűségű masszát kapjon. Helyezze a sonkaszeleteket a leveles tésztára, terítse rajta szét a babot és hajtsa az egészet össze. Rakja a hűtőbe egy kis időre, hogy lehűljön, majd vágjon 2 cm-es tekercseket és helyezze őket egy kizsírozott sütőedénybe. Süsse 220°C-on amíg aranybarnák nem lesznek. Mielőtt teljesen megsülnének szórja meg reszelt sajttal. Miután kihűltek a tekercsek díszítheti tejföllel, paradicsommal vagy paprikával.
- Podravka International Kft. 1143 Budapest Ilka u. 34.
- Étkezési száraz tarkabab
- 1143 Budapest Ilka u. 34.
- Lagris
- 450
- g
- www.vegeta.hu
- Podravka International Kft.
- Energiatartalom: 1441 kJ/339 kcal
- Zsír : 1,2 g
- ebből telített zsír: 0,1 g
- Szénhidrát : 59 g
- ebből cukor : 4,1 g
- Növényi rost : 3,7 g
- Fehérje : 21 g
- Só : 0,05 g
- Energia (kJ): 1,441.0
- Energia (kcal): 339.0
- Zsír (g): 1.2
- ebből telített zsírsavak (g): 0.1
- Szénhidrát (g): 59.0
- ebből cukor (g): 4.1
- Élelmi rost (g): 3.7
- Fehérje (g): 21.0
- Só (g): 0.1
Értékelések
Még nincsenek értékelések.