Leírás
Allergiával kapcsolatos információk- Tojás: Tartalmazhat
- Tej: Tartalmazhat
- Búza: Tartalmaz
- Típus: Szobahőmérsékletű
- Típus: Doboz
- Márka: Dr. Oetker
- Egység (specifikus): Gramm
- Polcmagasság: 210
- Polcszélesség: 145
- Polcmélység: 50
- Bruttó tömeg: 505
- Számszerű méret: 430
- Magasság: 210
- Szélesség: 145
- Mélység: 50
- Funkcionális név: Süteménypor
- Variáns: Aranygaluska
- Dr. Oetker Kft., 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40.
- Minőségét megőrzi a zárófedélen jelzett hónap végéig. Száraz, hűvös helyen tartandó!
- Dr. Oetker Kft., 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40. Receptek, tippek, információk Dr. Oetker Mesterkonyha Tel.: 06-80-638-537 (OET-KER) www.oetker.hu
- Kelesztés nélküli tészta sütőformával
- Ínycsiklandó receptek: Dr.Oetker sütnijó!
- További hozzávalók: Tésztához: – 75 ml tej – 60 g lágy margarin – 1 db tojás (M-es) Forgatáshoz: – 50 g olvasztott margarin – 100 g őrölt dió – 20 g cukor Vanília ízű desszertöntethez: – 500 ml tej Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve) Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve) Sütési idő: kb. 23-25 perc Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait! Előkészítés: A papírformát az előírásnak megfelelően összehajtjuk. A sütőt előmelegítjük. Tészta elkészítése: A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet, a margarint és a tojást. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává dolgozzuk. A nyers tészta fogyasztásra nem alkalmas, alapos hőkezelés szükséges! Formázás: A tésztát a lisztezett felületen rúd alakúra formázzuk, majd a tésztakártyával 12 részre osztjuk. A tésztadarabokból golyókat készítünk. Az őrölt diót és a cukrot összekeverjük. A golyókat egyesével az olvasztott margarinba mártjuk, majd a diós keverékbe hemperegtetjük. A papírformában egyenletesen elosztjuk a golyókat. Amennyiben marad, a tetejére csorgatjuk a margarint és végül megszórjuk a cukros dióval. Sütés: A sütőformát a külső középső részében lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük. Vaníliaízű desszertöntet: Az 500 ml tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy kézi habverővel hozzákeverjük a desszertöntetport. Folytonos keverés közben az egészet felforraljuk. Tálalás előtt a kész desszertöntetet alaposan átkeverjük. Tálalás: Az elkészített desszertöntetet az aranygaluska mellé tálaljuk.
- Dr. Oetker Kft., 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40.
- Süteményport aranygaluska készítéshez
- 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40.
- A termékből 575 ml tej (1,5% zsírtartalmú), 110 g margarin (72% zsírtartalmú), 1 tojás (M-es), 100 g dió és 20 g cukor hozzáadásával 12 db készíthető. Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/ 2000 kcal).
- Dr. Oetker
- Süteménypor 360 g
- Vaníliaízű desszertöntet 70 g
- Papír sütőforma 1 db
- 430
- g
- Búzaliszt
- Cukor
- Kukoricakeményítő
- Térfogatnövelő szerek (glükono-delta-lakton, nátrium-karbonátok)
- Aroma
- Savanyúságot szabályozó anyag (kálcium-foszfátok)
- Színezék (karotinok)
- Étkezési só
- Tel.: 06-80-638-537 (OET-KER)
- www.oetker.hu
- Dr. Oetker Kft.
- Energia:: 1151 kJ
- Zsír:: 13 g
- – amelyből telített zsírsavak:: 4,2 g
- Szénhidrát:: 32 g
- – amelyből cukrok:: 13 g
- Rost:: 1,0 g
- Fehérje:: 5,9 g
- Só:: 0,44 g
- Energia (kJ): 0.0
- Energia (kcal): 0.0
- Zsír (g): 0.0
- ebből telített zsírsavak (g): 0.0
- Szénhidrát (g): 0.0
- ebből cukor (g): 0.0
- Élelmi rost (g): 0.0
- Fehérje (g): 0.0
- Só (g): 0.0
Értékelések
Még nincsenek értékelések.