Leírás
BIO Matcha tea – zöld csoda, tele tápanyagokkal
A BIO Matcha tea egy koncentrált zöld tea típus, amely főleg Japánban és Kínában népszerű, ám már felénk is megtalálta a helyét. Abban különbözik a többi tea típustól, hogy nem erjesztik, ezért minden benne rejlő vitamint, ásványi anyagot, aminosavat és rostot megőriz. A Matcha teát 80 °C-os vízzel kell leönteni, majd 3 percen át egy habverővel, legjobb esetben Chasen bambusz habverővel kell kevergetni, de használhatsz botmixert vagy tejhabverőt is. A Matcha hideg- vagy melegkonyha ételek, illetve desszertek összetevője is lehet. Az ételnek erős zöld színt ad, valamint tápanyagokkal teszi gazdagabbá.
A BIO Matcha tea előnyei:
- vitaminokat, ásványi anyagokat és aminosavat tartalmaz
- kellemes zöld színe van
- smoothie-ba, zabkásába és más ételekbe is alkalmas
Ajánlott napi adag
3 g tea (1 púpozott teáskanál) 150-200 ml, 70°- 80°C-os vízben.
Tápérték 100 g
Energiaérték 1502 kJ / 358 kcal
Zsír 4 g
ebből telített zsírsav 1 g
Szénhidrát 38 g
ebből cukor 0,8 g
Fehérje 28 g
Rost 29 g
Só <0,01 g
|en
Értékelések
Még nincsenek értékelések.