Leírás
Allergiával kapcsolatos információk- Tojás: Tartalmazhat
- Tej: Tartalmaz
- Diófélék: Tartalmazhat
- Búza: Tartalmaz
- Típus: Szobahőmérsékletű
- Típus: Doboz
- Márka: Dr. Oetker
- Egység (specifikus): Gramm
- Polcmagasság: 210
- Polcszélesség: 145
- Polcmélység: 50
- Bruttó tömeg: 300
- Számszerű méret: 215
- Magasság: 210
- Szélesség: 145
- Mélység: 50
- Funkcionális név: Süteménypor
- Variáns: Somlói galuska
- Dr. Oetker Kft., 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40.
- Minőségét megőrzi a zárófedélen jelzett hónap végéig. Száraz, hűvös helyen tartandó.
- Dr. Oetker Kft., 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40. Receptek, tippek, információk Dr. Oetker Mesterkonyha Tel.: 06-80-638-537 (OET-KER) www.oetker.hu
- Ínycsiklandó receptek: Dr. Oetker sütnijó!
- További hozzávalók: Tésztához: – 1 db tojás (M-es) – 25 ml víz Csokoládés krémpudingporhoz: – 400 ml hideg tej Tejszínízű habporhoz: – 100 ml hideg tej Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve) Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve) Sütési idő: kb. 12-15 perc Kérjük vegye figyelembe a saját sütője tulajdonságait! Előkészítés: A papírformát az előírásnak megfelelően összehajtjuk. A sütőt előmelegítjük. Tészta elkészítése: A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást és a vizet. Konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát a papír sütőformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük. A nyers tészta fogyasztásra nem alkalmas, alapos hőkezelés szükséges! Sütés után a sütőformát tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk hűlni a tésztát. Miután teljes kihűlt, egy kés segítségével körbevágjuk a süteményt, majd tetszőleges darabokra vágjuk. A darabok eltávolításához egy kés segítségével lazítsuk fel a sütemény alját. Tejszínízű hab: A kimért tejet egy magas falú keverőtálba öntjük, majd hozzáadjuk a habport. Konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd a legmagasabb fokozaton további kb. 3 perc alatt kemény habbá verjük. Csokoládés krémpuding: A tejet egy magas falú keverőtálba öntjük, majd hozzáadjuk a krémport. Kézi habverővel kb. 2 perc alatt csomómentesre keverjük. Somlói galuska összeállítása: A krémpudingot, a süteménydarabokat és a hab kb. felét 4 desszertes pohárban felváltva, rétegezve elosztjuk, végül a tetejét a maradék habbal díszítjük. Az elkészített somlói galuskát tálalásig a hűtőszekrényben tároljuk. Tipp: Tetszés szerint elkészíthetjük 50 g őrölt dióval és 30 g rumba áztatott mazsolával, amelyeket a rétegek közé szórhatunk.
- Dr. Oetker Kft., 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40.
- Süteménypor Somlói galuska készítéshez
- 9241 Jánossomorja, Franck u. 38-40. Receptek, tippek, információk Dr. Oetker Mesterkonyha
- A termékből 500 ml tej (1,5% zsírtartalmú), 1 tojás (M-es) és 25 ml víz hozzáadásával 4 adag készíthető. Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal).
- Dr. Oetker
- 100 g Süteménypor
- 85 g Csokoládés krémpudingpor
- 30 g Tejszínízű habpor
- 1 db papír sütőforma
- 215
- g
- Cukor
- Búzaliszt
- Búzakeményítő
- Módosított keményítő
- Glükózszirup
- Zsírszegény kakaópor
- Emulgeálószerek (zsírsavak mono- és digliceridjeinek ecetsavészterei – (zsírsavak mono- és digliceridjeinek tejsav-észterei, nátrium-foszfátok)
- Pálmaolaj
- 1,1% csokoládépor (cukor, kakaómassza, zsírszegény kakaópor, természetes aroma)
- Térfogatnövelő szerek (difoszfátok, nátrium- karbonátok)
- Stabilizátor (difoszfátok)
- Sovány tejpor
- Tejfehérje (tejcukrot tartalmaz)
- Aroma (tejet tartalmaz)
- Természetes aromák
- Tel.: 06-80-638-537 (OET-KER)
- www.oetker.hu
- Dr. Oetker Kft.
- Energia:: 632 kJ
- Zsír:: 3,4 g
- amelyből telített zsírsavak:: 2,3 g
- Szénhidrát:: 26 g
- amelyből cukrok:: 15 g
- Fehérje:: 3,7 g
- Só:: 0,50 g
- Energia (kJ): 0.0
- Energia (kcal): 0.0
- Zsír (g): 0.0
- ebből telített zsírsavak (g): 0.0
- Szénhidrát (g): 0.0
- ebből cukor (g): 0.0
- Fehérje (g): 0.0
- Só (g): 0.0
Értékelések
Még nincsenek értékelések.