Leírás
Allergiával kapcsolatos információk- Glutént tartalmazó gabonafélék: Tartalmazhat
- Tojás: Tartalmazhat
- Tej: Tartalmazhat
- Típus: Szobahőmérsékletű
- Típus: Doboz
- Márka: Lagris
- Egység (specifikus): Gramm
- Márka: Podravka
- Polcmagasság: 170
- Polcszélesség: 123
- Polcmélység: 47
- Max. hőm °C: 25
- Bruttó tömeg: 280
- Egységek száma: 2
- Számszerű méret: 125
- Magasság: 170
- Szélesség: 123
- Mélység: 47
- Funkcionális név: Rizs
- Variáns: Hosszú szemű, barna, főzőtasakban
- Podravka-Lagris a.s., Dolní Lhota 39, 763 23, Cseh Köztársaság
- Elkészítés módja: 1. A rizzsel telt zacskót öblítse le, majd helyezze forrásban lévő vízbe (1 tasakra 1 l vizet számítva). A vizet ekkor még ne sózza meg. 2. Főzze kb. 25-30 percig, amíg a rizs puha nem lesz. A főzés befejezése előtt ízlés szerint sózza meg. 3. Vegye ki a tasakot, és hagyja a felesleges vizet lecsöpögni. Nyissa fel a tasakot és tálalja a rizst.
- Tárolás max. 25°C-on, relatív páratartalom max. 70%. Minőségét megőrzi: lásd a csomagoláson.
- Podravka-International Kft. 1143 Budapest, Ilka u. 34. www.vegeta.hu
- A barna rizs egy természetes rizs, melyről hántolás során a magot burkoló, védő ezüsthártyát nem távolították el, így a rizs eredeti barna színe megmaradt. A barna rizst főleg Ázsiában termesztik. Színe a szalmasárgától a sárgásbarnáig változhat, melyhez egy enyhe mogyoróíz párosul. Kiváló levesek, desszertek, rizottó és természetesen köretek elkészítéséhez is.
- További rizsfajták Indián és előgőzölt rizsmix Arborio rizs Basmati rizs Háromszínű rizs Sushi rizs Jázminrizs
- Recept a Lagris ajánlásával: Fűszeres rizses kebab Hozzávalók 4 személyre: 500 g darált hús (lehetőleg bárány), 150 g főtt barna rizs, 1 evőkanál garam masala (otthon is elkészíthető fűszerkeverék fahéjból, szegfűszegből és borsból), 1 teáskanál őrölt koriander, ½ teáskanál őrölt gyömbér, 2 hagyma, 2 tojás, só, olaj, őrölt bors, 1 evőkanálnyi aprított petrezselyem zöldje, díszítésnek: petrezselyem zöldje és citrom Elkészítés: Jó alaposan dolgozzuk össze az összes összetevőt, majd 12 kis adagra gyúrjuk szét. Serpenyőben forgatva aranybarnára sütjük. A citrommal és petrezselyem zöldjével díszítjük, a pecsenyelével meghintve tálaljuk.
- Podravka-International Kft. 1143 Budapest, Ilka u. 34.
- Hosszú szemű barna rizs főzőtasakban
- 1143 Budapest, Ilka u. 34.
- 2 tasak (2 x 125 g), 4 adag 1 adag = 60 g
- Lagris
- 2 x főzőtasak
- Főzés 25-30 perc
- Vetett rizsből (Oryza Sativa L) készült
- 125
- g
- www.vegeta.hu
- Podravka-International Kft.
- Energia: 1470 kJ/351 kcal
- Zsír: 2,6 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,5 g
- Szénhidrát: 70 g
- amelyből cukrok: 0,7 g
- Rost: 7,2 g
- Fehérje: 7,7 g
- Só: 0,02 g
- Energia (kJ): 1,470.0
- Energia (kcal): 351.0
- Zsír (g): 2.6
- ebből telített zsírsavak (g): 0.5
- Szénhidrát (g): 70.0
- ebből cukor (g): 0.7
- Élelmi rost (g): 7.2
- Fehérje (g): 7.7
- Só (g): 0.0
Értékelések
Még nincsenek értékelések.