Leírás
A Tóalmási füstölt nyers csülökhús csont nélküli bőrös első sertéscsülök felhasználásával készül, amelyet szárazon sózunk hagyományosan pácolunk, érlelünk és kőfüstölőben kemény fával füstölünk.
A konyhasón és pácsón kívül semmilyen más színező, állományjavító, érlelés gyorsító adalékanyagot nem használunk fel a gyártás során.
Alakja hosszúkás, szabálytalan, vastagsága egyenlőtlen, a rajta található szalonna vastagsága maximum 0,5 cm.
A kellemesen füstölt, sós ízű csülökhús száraz, hűvös helyen tárolva minőségét megőrzi csomagolástól számított 45 napig.
Felhasználási javaslat:
A füstölt csülökhúst egy éjszakára hideg vízbe áztassuk be, hogy a felesleges sótartalom oldódhasson belőle.
Következő nap pedig hideg vízben tegyük fel főzni, majd a forrást követően kb. 15–20 perc után öntsük le róla a főzővizet és tegyük át a csülökhúst tiszta meleg vízbe.
Főzzük tovább és ebben a vízben ízlés szerint ízesítsük fokhagymával, szemes borssal, héjas vöröshagymával, esetleg néhány szál zöldség répával.
Az így beízesített csülköt nagyon lassan, mint egy húslevest főzzük addig, amíg késszúrásra puha nem lesz.
A kész főtt csülköt a főzőlével együtt tegyük hűvös helyre és fedő nélkül hagyjuk a levében kihűlni.
Természetesen a megfőtt meleg csülköt azonnal is lehet szeletelni, fogyasztani de kihűtve még öt-nyolc napig is eláll hűtőszekrényben és fogyaszthatjuk kalács, retek, zöldhagyma, torma, főtt tojás kiegészítőkkel együtt.
Tulajdonságok:
hagyományos érlelésű, kőfüstölőben füstölt termék
Összetevők:
nyers bőrös sertéscsülökhús csont nélkül, konyhasó, pácsó
Minőségét megőrzi:
A csomagoláson jelzett időpontig (45 nap)
Kiszerelés:
egyenként vákuumcsomagolva
egy darab egész termék súlya: 300g
Szállítási és tárolási hőmérséklet:
száraz, hűvös helyen, hűtést nem igényel
Értékelések
Még nincsenek értékelések.