Leírás

A só rózsaszínű, egyes kristályok pedig áttetszőek vagy fehérek.A Himalája sót gyakran használják főzéshez, mint az asztali sót is, de különböző fürdőkbe is beleteszik, hogy abban feloldódva fejtse ki a gyógyhatását.

Himalája só pozitív hatásai a teljesség igénye nélkül:

stabilizálja a szabálytalan szívverést
szabályozza a vérnyomást
kiszűri a felesleges savat a test sejtjeiből, különös tekintettel az agysejtekre
normalizálja a vércukorszintet
növeli az idegsejtek vezetőképességét, meggyorsítja az információáramlást
javítja a tápanyagok felszívódását a bélrendszeren keresztül
megtisztítja a nyálkahártyát a különböző lerakódásoktól, baktériumoktól
kitisztítja az orrmelléküregeket.
megszünteti a tartós, száraz köhögést
megakadályozza a köszvény és az ízületi gyulladás kialakulását
megelőzi a visszerek kialakulását
biztosítja a szervezet számára szükséges ásványi anyagokat és nyomelemeket
megőrzi a szerotonin és a maletonin (neurotranszmitterek) mennyiségét
segíti a vesét a méregtelenítésben
segít fenntartani az izomtúnust és az izomerőt
megállítja a felesleges nyáltermelést
erősíti a csont szerkezetés
megelőzi az izomgörcsöket
szabályozza az anyagcserét.

Egyéb:

Pakisztánból származó rózsaszínű kősó.