Barion Pixel

info@cooponline.hu | +36 (30) 016-2359 | (munkanapokon 10-16 óra között) | Ingyenes kiszállítás 30.000 Ft felett! | 15 napos pénzvisszafizetési garancia! | Rólunk | Ügyfélszolgálat

nagy a hőség Így élheted túl a forró nyári éjszakákat

Nagy a hőség? Így élheted túl a forró nyári éjszakákat!

Igazi nyári hőség fenyeget minket, amit nemcsak nappal nehéz elviselni, de az éjszakáinkat is megnehezíti. Ha nem rendelkezel klímával vagy egyéb megfelelő hűtő módszerrel, akkor kemény esték fognak rád várni!

A lakás könnyen felmelegszik, amin csak egy jó kis huzat segíthet, persze csak miután lehűlt a kinti levegő. A hálószobád fekvésén is sok múlik, hiszen ha pont az ablakodnál kell fel a nap, akkor hamarabb elkezd felmelegedni a szoba, így kevesebbet is tudsz pihenni.

Ha a háló a napnyugta irányába esik, akkor egy fokkal talán szerencsésebb helyzetben vagy, viszont ezesetben a délutánok lesznek elviselhetetlenek.

Ha hasonló okok miatt neked sem jön álom a szemedre a hőségtől, akkor olvass tovább, mert cikkünkben mutatunk pár trükköt, amivel túlélheted az éjszakai hőhullámokat!

 

Hűtsd le az ágyneműdet

Ugye milyen kellemes tud lenni, mikor mosás után, a már majdnem száraz, kicsit hűvösebb ágyneműt tartod a kezedben? Hasonló hatást érhetsz el, ha az ágyneműt egy zacskóban beteszed pár percre a hűtőbe vagy a fagyóba. Így kellemesen hűvös lesz estére, ami segíti az elalvást a meleg szobában.

Hűtsd le magad vizespalackkal

Tölts meg bármilyen vizespalackot hideg vízzel, és lefekvéskor tedd ezeket a hűtési pontjaidra, vagyis a térdhajlatodba, csuklódhoz, könyökhajlatodba, nyakad alá. Ezek segítenek a testednek lehűteni magát, és zavartalanul átaludhatod az éjszakát.

Hidegvizes permet

Tudtad, hogy egy parfümös üveg mennyi mindenre jó lehet? Ne dobd ki, ha elfogyott a parfüm belőle, helyette inkább töltsd tele jéghideg vízzel, és tartsd éjszaka magad mellett. Így ha arra ébrednél, hogy meleged van, csak fújj belőle magadra, és a tested rögtön lehűti magát, te pedig folytathatod a nyugodt pihenést!

Minőségi pizsama a kulcs

Az igazi pamut pizsamától nincsen jobb! Amíg a műszálas anyagok nem engedik át a hőt, addig a pamut lenge és légáteresztő anyaga nem hagyja, hogy bennrekedjen a meleg!

A fehérje az alvás ellensége

Az nagyon jó, ha szeretsz fehérjedúsan étkezni, azonban a nyári estéken ez nem túl szerencsés választás. A fehérje elősegíti az anyagcserét, aminek a feldolgozása energiaigényes folyamat, ezért ez könnyen megemeli a tested hőmérsékletét.

Egyél fűszeres és csípős ételeket

Na, milyen reakciót vált ki belőled, ha valami nagyon csípőset eszel? Úgy van, elkezdesz izzadni! Ugyan ez a nagy melegben nem túl vigasztaló, viszont ha lefekvés előtt 3 órával eszel ilyeneket, akkor az izzadással a tested természetes hűtőfolyamatokba kezd, vagyis mire ágyba kerülnél, a szervezeted klímája már az optimális hőmérsékleten fog pörögni. A nyugodt alvás ezzel garantált!

Eddz reggel

Ha te is esténként szeretsz eljárni edzeni, akkor rossz hírünk van! Ezek a kései edzések felhevítik a tested, aminek nem lesz ideje lehűlnie azelőtt, hogy lefeküdnél aludni, vagyis nem is csoda, ha meleged van!

Tartózkodj a „jeges” fürdőtől

Lehet, hogy csábítónak hangzik, ugyanakkor nem szerencsés a forró, felmelegedett testedet jéghideg vízzel leöblítened zuhanyzáskor. Ugyanis erre a hírtelen lehűlésre a tested elkezdi felmelegíteni magát, hogy megőrizze a testhőmérsékletedet, amitől újra meleged lesz. Inkább fokozatosan csökkentsd a zuhany hőmérsékletét, és a kellemestől lejjebb ne menj.

Függönyt le

Húzd be a függönyöket, sötétíts, legyen minden zárva, így tudod megőrizni a lakás hűvösségét.

Elektromosság mentesség

Home officeban dolgozol, ráadásul számítógépen? Akkor neked nem lesz egyszerű a helyzeted, ugyanis az elektronikai készülékek hőt termelnek, és nagyon fel tudják melegíteni a helyiséget.

Fontos a megfelelő hidratáltság

Mindig fontos lenne odafigyelni a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre, viszont nyáron ez kiemelten fontos. A melegben többet izzadunk, vagyis több vizet veszít testünk, amit pótolni kell. Ilyenkor akár 3 liter vizet is megihatunk, csak este csökkentsük a bevitelt, hogy ne kelljünk fel hajnalban a wc-re járkálás miatt.

Nyáron nem ajánlott a romantikus összebújás esténként

Ha pároddal alszol, akkor érdemes elszeparálnotok magatokat egymástól, különben nem lesz sem nyugodt, sem pihentető az éjszaka. Mindkettőtök teste hőt termel, ezért csak kölcsönösen felmelegítitek egymást, ha összebújva alszotok.

Borogatás lefekvés előtt

Lefekvéskor kifejezetten kellemes tud lenni, ha egy kisebb méretű törölközőt beteszel még nap közben a hűtőbe, és ezt este a homlokodra helyezed elalvás előtt.

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Kiemelt ajánlataink

Archívum