Mindannyian szeretjük az édességeket, amivel megkoronázhatunk egy finom ebédet, viszont mást kíván a szervezetünk a hidegebb és a melegebb időszakokban is. Te is észrevetted magadon, hogy amíg nyáron a hideg és hűsítő finomságok után epekedsz, addig télen, a fagyos hidegben majd meghalsz egy finom forrócsokiért? Persze akadnak olyanok is, aki egy jégkrémre a -10°C-ban is mindig vevők lesznek, de a többségünk inkább az első csoporthoz tartozik.

Biztos veled is előfordult már, hogy a tomboló hőségben nagyon megkívántál valami édeset, de nem akartál ismét jégkrémet enni, ezért vettél egy csokit. Viszont ahogy lenyelted az első falatot, émelyítően édesnek és nagyon nehéznek érezted, ami szinte fullasztóan hatott az amúgy is fullasztó melegben.

Ezért hoztunk el nektek következő cikkünkben 7 olyan nyári finomságot, ami biztosan jól fog esni a hőségben!

 

  1. Joghurt jégkrém

Egyszerű, de nagyszerű megoldása a házi fagyinak! Nem kell vele sokat bajlódnod, csak fogd a kedvenc joghurtodat, szúrj bele egy pálcikát, de ha nincs pálcikád, akkor egy kis kávéskanál is megteszi, és rakd a fagyóba.

Akár tehetsz bele gyümölcsöket is, úgy még tartalmasabb és finomabb lesz, főleg ha natúr joghurtról beszélünk!

 

  1. Fagyasztott joghurt süti

Hasonló képpen, mint az előbb, most is a joghurt egy fagyasztott változatával fogunk dolgozni, viszont míg az előző inkább a jégkrémre hasonlított, addig a következő nasinknak inkább süti vagy keksz formája lesz.

Fogj egy nagyobb tálcát, lehetőleg olyat, ami befér a fagyóba, tegyél bele sütőpapírt, és önts rá natúr joghurtot. Egyenletesen oszlasd el a tálcán, majd dobálj bele kedved szerint gyümölcsöket, magvakat, étcsoki darabokat. Tedd a fagyóba, és ha megkeményedett, törd össze különböző darabokra, és már fogyaszthatod is!

 

  1. Csokis gyümölcsök

Igazi klasszikus csemege, mégsem gondolnak rá sokan: a csokiba mártott gyümölcsökre!

Akár egy teljes válogatást is csinálhatsz belőle. Fogj egy almát, banánt, epret, kivit, málnát, szedret, vagy bármilyen gyümölcsöt, mártsd bele őket a csokiba, akár teljesen vagy csak az egyik felét, és tedd őket a hűtőbe! Az almát, banánt, kivit és a nagyobb gyümiket érdemes felvágni, viszont a kisebb, bogyós gyümölcsöket egy az egyben elkésztheted.

 

  1. Fagyasztott csokis gyümölcsök

Szintén a fenti nasi egy másik verziója, mégis különböző íze, állaga és textúrája lesz annyitól, ha a csokiba mártott gyümölcsöket nem a hűtőbe, hanem a fagyasztóba tesszük! Így jégkrémhez hasonló állagot kapnak, miután kivesszük őket, és nem csak finomak, de hűvösek és ropogtatni valóak is lesznek!

 

  1. Gyümölcstál

Egy szintén nagyon egyszerű megoldása a desszertnek. Minden gyümölcsöt, amit otthon találsz, keverj össze egy nagy tálban, majd szedd ki kis poharakba, és kész is a finomság! Vitaminokban és tápanyagokban gazdag, hűsítő desszert, gyümölcsös (mivel gyümölcsökből áll) és frissítő ízekkel!

 

  1. Házi fagyi

Az interneten több verzióhoz is találsz receptet. Lehet gyümölcsfagyi, ami szinte színtiszta gyümölcsök pépesített verziója, ízlés szerint cukorral vagy anélkül, vagy tejszínes fagyi, amit te ízesíthetsz lekvárral, csokival, magvakkal, és a megfelelő forma segítségével igazi jégkrém kinézetet is kölcsönözhetsz neki.

 

  1. Pohárdesszertek

Egy könnyed desszert, amiben nagyon kevés piskóta vagy keksz alap van, sok krém, ami lehet túrós, tejszínes, zselatinos, vagy amilyet szeretnél, gyümölcsökkel, magvakkal, fagyival vagy csokival ízesítve. Szintén rengeteg receptet találsz hozzá az interneten.