Meglévő vagy leendő kutyatulajdonosként talán neked is fejtörést okoz, hogy mivel is etesd a kiskedvencedet. Cikkünkben most megtudhatod, hogy mit is érdemes számára adnod, hogy sokáig egészséges maradjon.

A kutya az ember legjobb barátja. Bármi is történjen, ő garantáltan ott lesz melletted és vigyázni fog rád. Az pedig, hogy jó élete legyen, az csakis a Te felelősséged. Így a megfelelő környezet biztosítása mellett, az sem mindegy, hogy mivel eteted a kutyádat.

unsplash.com

A legnagyobb dilemmát talán az okozhatja, hogy konzervet vagy száraz tápot kapjon?

A száraz tápok egyik legnagyobb előnye, hogy jótékony hatással vannak a kutyád fogaira. Rágás közben ugyanis a fogakra tapadt lepedékek lekopnak, így a fogkő kialakulásának kockázata alacsony lesz.

Ha a kutyád a házi koszthoz vagy a nedves táphoz van szokva, akkor is érdemes néha száraz kutyaeledelt adnod neki. A kutatók ugyanis rájöttek arra, hogy a textúrájuk miatt, a kutyák számára egy izgalmas dolog ilyen ételt elrágcsálni. Lehet ropogtatni, ízlelni és igazán érdekes számukra a különböző anyagszerkezet elfogyasztása.

Ilyen száraz táp lehet például a PEDIGREE marha- és baromfihús kutyaeledel, melyet a Coop Online webáruház kínálata között is megtalálsz.

A nedves vagy konzerves eledelek zsírtartalmuknál fogva igen vonzó lehet a kutyák számára. Ezért van az, hogy szinte azonnal, szoktatás nélkül elfogyasztják ezt a fajta tápot. Hiszen a kutyákat a szaglásuk vezérlik. A nedves eledelek pedig különösen finom illattal rendelkeznek!

Azonban, mivel nedves állagukat elsősorban a magas víztartalmuk adják, így ezeknek a tápoknak jóval alacsonyabb a tápanyagtartalmuk, mint a száraztápé. Ezét érdemes más táplálékkal is kiegészíteni, hogy kutyádnak biztosítsd a napi tápanyagszükségletét.

A Coop Online webáruház a konzerves és nedves kutyatápokban is bővelkedik! Ajánljuk figyelmedbe a PURINA FRISKIES VITAFIT eledelt, mely 100%-ig teljes értékű és kiegyensúlyozott táplálék kutyád számára.

És mi a helyzet a házi koszttal?

Néhány évtizeddel ezelőtt nem léteztek a fent említett tápok. A kutyák a maradékot ették, azt, amit a gazdájuk az egyes étkezéseknél meghagytak. Azonban ezeknek a háziállatoknak teljesen más a tápanyagszükségletük, mint nekünk, embereknek.

unsplash.com

Adhatsz nyugodtan kiskedvencednek a megmaradt ételedből, de ne feledkezz meg róla, hogy nem feltétlenül fogja fedezni szervezetének az igényét.

Manapság egyre többen azonban külön főznek a kutyájuknak. Tehetsz így is, hiszen már megjelentek a piacon a különféle, egészséges alapanyagokból készült, friss kutyaeledelek is!

 

Bármelyik, fent említett táplálékot is választod kutyád számára, az első és legfontosabb dolog, hogy a mozgásigényéhez, korához, testalkatához és ízlésének megfelelőt válassz!

A Coop Online állateledel kínálata között megtalálsz junior, illetve felnőtt kutyák számára kifejlesztett tápot is!

Válogass kedvedre, és add meg háziállatod számára azt, amire vágyik!

 

Üdvözlettel,

Coop Online csapata