Barion Pixel

info@cooponline.hu | +36 (30) 016-2359 | (munkanapokon 10-16 óra között) | Ingyenes kiszállítás 30.000 Ft felett! | 15 napos pénzvisszafizetési garancia! | Rólunk | Ügyfélszolgálat

testmelegito termekek

A testmelegítő termékek előnyei és helyes használatuk

A fűtött takarók nagyon népszerűek manapság, keresett lefekvés-kiegészítőkké váltak, amelyek segítenek melegnek és kényelmesnek maradni a hideg éjszakákon. Minőségi, puha anyagból készülnek, beépített fűtési rendszerrel. A takaró belseje vékony kábelekből áll, ami hőt sugároz a külső rész felé.

Ha fűtött takaró vásárlását fontolgatod, a befektetés előtt győződj meg róla, hogy naprakész vagy a használatát illetően, és tudatában vagy az előnyeivel és hátrányaival egyaránt.

 

A fűtött takaró előnyei

Energiát takarít meg

A fűtött takarók és plédek egyik legnagyobb előnye, ami miatt keresettebbé is vált, hogy energiatakarékos! A termosztát felcsavarása nélkül is meleget tudnak adni, különösen télen.

Lehet, hogy nem fűtik fel az egész szobát, de elegendő energiát használnak fel ahhoz, hogy éjszaka melegben tudj aludni. Több pénzt is takaríthatsz meg azáltal, ha jobb minőségű, vastagabb takarókat vásárolsz. Ezek a takarók nagyon gyorsan felmelegednek, és kikapcsolás után is még sokáig melegek maradhatnak.

Emellett sok termék, köztük a Coop Online Webáruházban kaphatóak is automatikus kikapcsolás funkcióval rendelkeznek, így nem kell attól tartanod, hogy elalvás után a takaró túlmelegszik.

 

Javítja a hangulatot

A fűtött takaróval való alvás javíthatja a hangulatot, mert a meleg természetesen nyugtatja meg a testet és elmét.

Az emberi test sok energiát használ fel a melegen tartás érdekében, és emiatt stresszt vagy szorongást is érezhetsz a hideg éjszakákon. A fűtött takarók segítenek csökkenteni a testnek az állandó hőmérséklet fenntartásához szükséges energia mennyiségét, így te is nyugodtabb leszel, és több energiád marad másra.

Enyhíti a fájdalmat

A fájdalmak régóta ismert gyógymódja: a hő alkalmazása. A fűtött takaró által termelt hő segíthet csökkenteni az izmok feszülését, és csökkenti a görcsöket.

Noha a fűtött takarókat nem a nagyobb fájdalmak enyhítésére készítették, elősegíthetik a véráramlást a szervezetben, ami segíthet a kisebb fájdalmak vagy görcsök esetén. Gondolj csak bele, a menstruációs görcsöket is meleg palackkal az alhasadon, vagy egy meleg plédbe csavarva a legkönnyebb átvészelni.

 

Jobb alvást biztosít

Egy másik ok, amiért érdemes fűtött takarót használni, az az, hogy jobb minőségű alvást eredményezhet!

A túl meleg vagy túl hideg hőmérséklet megzavarhatja az alvási ciklusodat, rosszullétet okozhatnak, a túlzott izzadás vagy ellenkező esetben a didergés miatt pedig egész éjszaka álmatlanul fogsz forgolódni az ágyban.

Mély alvásból is kirángat a hirtelen hőmérsékletváltozás, ami fejfájáshoz, szédüléshez és fáradtsághoz vezet. A fűtött takaró viszont egyenletesen tartja a hőmérsékletet, így alvásodat semmi nem fogja megszakítani.

A fűtött takarók és plédek helyes használata

Mivel árammal működő, elektromos szerkezetről beszélünk, ezért fontos megtanulni annak a helyes és biztonságos használatát!

 

Tűzveszélyes!

Mint minden elektromos készülék, a fűtött takaró is tűzveszélyes lehet. Ha hosszabb ideig használod, akkor növelheted annak esélyét, hogy valami történjen…

Szerencsére a Coop Online Webáruházban található takarók és plédek rendelkeznek automatikus kikapcsoló mechanizmussal, amely megakadályozza a túlmelegedést!

Ugyanakkor legyél óvatos, mert előfordulhat, hogy meghibásodik a rendszer. Ezért ügyelj arra, hogy véletlenül se hagyd bekapcsolva a fűtött takarót/plédet, amikor nem használod, vagy amikor aludni készülsz.

 

Mosható?

Nem minden elektromos fűtőtermék mosható, hiszen elektromos szálakkal van tele, aminek azon felül, hogy nem használ, ha vízbe teszik, életveszélyes is lehet!

A Coop Online Webáruház termékeiből azonban kivehető a fűtő berendezés, így az anyagot nyugodtan kimoshatod 1-2 hetente.

De az is egy remek megoldás lehet, ha befeded egy huzattal, és mosáskor csak ezt veszed le róla, amit bármikor ki is tudsz mosni.

Ne engedd kisállatodat a termék közelébe!

Sok háziállat szívesen hozzábújik egy fűtött takaró melegéhez, és ennek használata valóban segíthet az izgatott vagy nyugtalan állatok ellazításában, de tudnod kell, hogy a fűtött takarók bizonyos kockázatot jelentenek szőrös barátaink számára, ha úgy döntenek, hogy karmolnak, vakaróznak, vagy megrágnák a takarót, amíg rajtuk van.

Ezért, hogy ne keletkezzen sérülés a takarón, tartsd elzárva a házban, mikor nem használod, és használat közben se engedd a közelébe kis kedvencedet.

Ne egyél, igyál elektromos takaróval az öledben!

Elektromos szerkezet lévén veszélyes ezzel az ölünkben étkezni, vagy nyitott pohárból inni bármilyen folyadékot. Arról nem is beszélve, hogy a kés vagy villa könnyen felsértheti egy elrontott mozdulat vagy véletlen baleset során.

 

Kiknek érdemes elkerülni a fűtött takarók, plédek használatát?

  • Terhes nőknek
  • 3 év alatti gyerekeknek
  • Háziállatoknak
  • Cukorbetegeknek
  • Rákos betegeknek

 

Láttad már legújabb szekciónkat a Coop Online Webáruház oldalán?

Akkor lesd meg „rezsicsökkentő termékeinket”, és vészeld át a hideg téli napokat kellemes melegben úgy, hogy a költségeid sem emelkednek! 🤩

https://cooponline.hu/kategoria/rezsicsokkento-termekek/

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Kiemelt ajánlataink

Archívum