Ha szellemi munkát végzel, vagy iskolás gyereked van, akkor a mostani cikkünkből megtudhatod, hogy mely ételeket érdemes rendszeresen fogyasztanod. Vannak ugyanis olyan élelmiszerek, melyek serkentő hatással bírnak az agyra! Melyek ezek? Olvass tovább!

Az idő előrehaladtával az agy is öregszik, lassul. Azonban vannak olyan ételek, melyek fogyasztásával ez a folyamat lassítható, sőt némelyikkel rövid időn belül is felturbózhatod az agyi teljesítményedet.

Rengeteg ember kezdi a napját egy bögre kávéval, sőt a munka során is kávészünetet tart. Talán Te is azok közé tartozol, akik csak az íze kedvéért fogyasztja, de a koffein igenis energetizál és segít a koncentrációban!

Azonban mint mindent, a kávét is mértékkel szabad csak fogyasztani, ugyanis a túl sok koffein idegessé, nyugtalanná tehet minket, ami már rontja a koncentrációt.

Gyerekednek kávé helyett csokoládét érdemes adnod, mely ugyanolyan hatással bírhat, mint a koffein. Azonban ezt is csak mértékkel!

De ha nem szeretnéd cukros édességgel tömni a gyermekedet, vagy Te magad is figyelsz az alakodra, akkor válaszd az olajos magvakat!

Kiváló forrásai ugyanis az antioxidánsoknak és az E-vitaminnak, melyeket a kutatások összekapcsoltak a lassabb kognitív hanyatlással.

Köztudott, hogy a dió a legjobb agyserkentő mag, azonban a mandulával, földimogyoróval vagy a pisztáciával is elérheted a kellő hatást.

Rágcsáld őket munkaközben és csomagolj egy keveset gyermeked számára is tízóraira.

Az agy felpörgetésében jelentős szerepet játszik a fehérjében és omega-3 zsírsavakban gazdag hal.

Sajnos hazánkban igen alacsony a halfogyasztás, pedig rendkívül egészséges táplálék. Az omega-3 zsírsavakban gazdag étrend ugyanis mérsékli a demencia kialakulásának kockázatát, sőt a stroke rizikóját is csökkenti és hozzájárul a mentális hanyatlás lassításához is.

Fogyaszthatod konzerv vagy füstölt formájában, kisütve vagy akár grillezve is. A konzerv tonhal például tökéletes salátára, paradicsomos tésztára, pirítósra vagy pizzára is.

Te hogy szereted?

Szerveink megfelelő működésének kulcsa a megfelelő vérellátás, amely különösen igaz az agyra és a szívre. Ezért érdemes minél több teljes kiőrlésű gabonából készült ételt fogyasztani.

Ezek ugyanis rostokban és E-vitaminban gazdagok, így csökkentheti a szívbetegség kockázatát. Rendszeres fogyasztásuk hatására a véráramlás képes egészségesen ellátni az agyat, így az mindig friss marad.

Reggelire készíts teljes kiőrlésű kenyérből szendvicset gyermekednek és magadnak is! A reggeli alapvetően nagyon fontos, hiszen javíthatja a rövidtávú memóriát és a figyelmet is! Ha mindezt a megfelelő ételekkel teszed, jobban fogsz tudni teljesíteni a munkahelyen, gyermeked pedig az iskolában.

 

Szerezd mindezeket a Coop Online webáruházból és serkentsd agyi teljesítményedet a mindennapokban!

Előző blogcikkünket olvastad már? Ha még nem, kattints ide: 1 munkanapos kiszállítás szeptemberben

 

Üdvözlettel,

Coop Online csapata