Barion Pixel

info@cooponline.hu | +36 (30) 016-2359 | (munkanapokon 10-16 óra között) | Ingyenes kiszállítás 30.000 Ft felett! | 15 napos pénzvisszafizetési garancia! | Rólunk | Ügyfélszolgálat

hogyan védd meg kisbabád bőrét nyáron

Hogyan védd meg kisbabád bőrét nyáron?

Hogyan védd meg kisbabád bőrét nyáron?

Sok szülőben a nyár kezdetekor, és az első, erős napsütés alkalmával felmerül a kérdés, hogy bekenhetik-e babájukat naptejjel…

Természetesen igen!

Minden felelős szülő meg akarja védeni újszülött vagy nagyobb kisbabáját a nap káros sugaraitól!

Viszont mielőtt nekiállnál a gyermeked tetőtől-talpig kenéséhez, olvasd el cikkünket, amelyben a biztonságos napozás érdekében hoztunk nektek pár tippet!

 

A legjobb napfény elleni trükkök babáknak

Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (Food and Drug Administration) szerint – bár a fényvédő krémek bőséges és gyakori alkalmazása az idősebb gyermekek és felnőttek számára rutinszerűen javasolt – a 6 hónaposnál fiatalabb csecsemőknek kicsit összetettebb stratégiára van szükségük a napsugarak elleni védelem érdekében.

 

Kerülj el bizonyos időpontokat!

10 és 14 óra közötti csúcsidőben ne menjetek a szabadba, még az árnyékba se, mert lehet nem gondolnád, de még az árnyasabb helyeken is ugyan olyan hatása van a nap erejének. Inkább vidd el kisbabádat egy kora reggeli vagy későbbi délutáni/esti sétára, így elkerülitek a nap legmelegebb részét.

Viseljen kisbabád védelmet nyújtó ruházatot!

A napsugárzástól való védelem érdekében naptej használata helyett, vagyis inkább mellett öltöztesd fel gyermeked „védőruházatba”. Nem kell semmi ördöngősségre gondolni, egy széles karimájú sapka, egy könnyű, hosszú ujjú ing és lenge nadrág védik a baba érzékeny bőrét. Fontold meg a beépített UV-védelemmel ellátott ruházatot is, amivel extra kencézés nélkül tudod megóvni gyerkőcödet.

Bánj csínján a fényvédő szerekkel!

Korlátozd a fényvédő krémek használatát azokra a területekre, amelyeket nem lehet könnyen letakarni vagy árnyékolni, mint például a kéz és az arc.

A fiatal babák bőre vékony, így a fényvédő összetevői könnyebben beszívódnak, és előfordulhat, hogy irritációt váltanak ki – ez különösen igaz a kémiai fényszűrőkre. Amikor fényvédőt használsz, részesítsd előnybe a fizikai fényvédőket, amelyek kiszűrik a káros napsugarakat, de nem szívódnak be a bőrbe. Tipp: Keresd a titán-dioxid és a cink-oxid összetevőket, mivel ezek általában nem irritálják a kisgyerekek érzékeny bőrt.

Maradjatok árnyékban!

Használj napernyőt, sátrat, vagy más árnyékoló eszközt, hogy elkerüljétek a napsugárzást. Ahogy írtuk, nem jó kint tölteni az időt azokban az órákban amikor a napsugárzás a legerősebb, de ha mégis kint vagytok, akkor az árnyék még mindig előnyösebb. Fontos, hogy a hely megválasztásánál azt se feledd, hogy a homok, a beton és a víz is mind-mind visszaveri a napsugarakat!

Ne felejtsd el az autót sem!

Óvd a babát a napsugárzástól az autóban is, hiszen az üveg nem szűri ki az UVA sugarakat, valamint felhős vagy hűvös napokon is jelen van ezeknek a káros hatása.

Éppen ezért fontos UV szűrőket felhelyezni az ablakokra, hogy hosszabb utak esetén se legyen kisbabád kitéve a nap rossz hatásának.

Soha ne használj rovarriasztót!

Kerüld a rovarriasztó termékeket!

2 hónaposnál fiatalabb csecsemőknél egyáltalán nem szabad rovarriasztót alkalmazni. Mivel a fényvédő krémet gyakran újra fel kell kenni ezeknek a termékeknek a használata után. Emellett fontos szempont az is, hogy a napvédőkrém és a rovarriasztó szerek a kombinált használata túlzott mennyiségű kémiai hatásnak teheti ki gyermeked.

Adj babádnak is napszemüveget!

A szem védelme ugyanolyan fontos, mint a bőr védelme!

Szoktasd rá kisbabád a széles spektrumú UVA/UVB védelmet nyújtó napszemüveg viselésére, hogy megtanulja, hogy ez a kinti tartózkodás természetes velejárója.

Nemmellesleg, a praktikum mellett azért azt is szuper, hogy irtó cuki darabokat lehet kapni, amiben biztosan elnyeri a család szeme fénye mindenki csodálatát!

Ezen irányelvek betartásával biztosíthatod, hogy kisbabád már kicsi korától kezdve védve legyen a fájdalmas leégéstől, és ezáltal a jövőben a bőrráktól is.

 

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Kiemelt ajánlataink

Archívum