Barion Pixel

info@cooponline.hu | +36 (30) 016-2359 | (munkanapokon 10-16 óra között) | Ingyenes kiszállítás 30.000 Ft felett! | 15 napos pénzvisszafizetési garancia! | Rólunk | Ügyfélszolgálat

kávé a fogyás érdekében – segít vagy csak hátráltat benne

Kávé a fogyás érdekében – segít vagy csak hátráltat benne?

A kávé egy igazi társasági ital, amit akkor is szeretünk elfogyasztani, ha nem vagyunk fáradtak, és nem is ezen jótékony hatása miatt visszük be a koffeint a szervezetünkbe.

Munka után, ha egy barátunkkal szeretnénk találkozni és beszélgetni, akkor attól függően, milyen kedved van és hova tudtok menni, egy kávéra vagy sörre/borra/fröccsre szokás beülni.

Viszont nem mindegy, milyen módon fogyasztjuk koffeines italunkat!

A kávé mikor nem ártalmas?

Nem kell féltened az alakod, ha csak a presszó verziónál maradsz, abban nincs semmi kalória vagy szénhidrát. Minimális tejjel, és vagy semmi, vagy nagyon kevés cukorral, édesítővel is még elenyésző lehet az alakunkat tekintve. Naponta 2-3 eszpresszó kávé fér bele az egészséges étrendbe, ettől több már a magas koffeintartalom miatt is hátrányos lehet.

Viszont mivel az emberek többsége nagy csészében, sok tejjel és cukorral szereti meginni a kávéját, amiből naponta többet is ebben a formában fogyaszt el, ezért ez már befolyásolhatja a nyári alakért folytatott küzdelem eredményét.

Mire kell figyelni ebben az esetben?

Alapvetően – Próbáld visszafogni a tej és cukor mennyiségét!

Tej

Először is, a nagyobb zsírtartalmú tej helyett zsírszegényebbeket próbálj választani. Az 1,5%-os tej megteszi, illetve a növényi tejek is sokkal jobb választást jelentenek. Próbáld ki kókusztejjel, mandulatejjel, rizstejjel, esetleg ezek keverékével, és a tejszínt minden esetben felejtsd el, ha fogyni szeretnél!

Cukor

Ha a fogyás a cél, viszont a cukorról nem tudsz lemondani a kávédból, akkor kristálycukor, méz és barna cukor helyett inkább édesítőszereket használj. Próbáld ki, neked melyik ízlik, váltogasd a fajtákat, amíg meg nem találod azt, amelyik a te ízlésednek megfelel.

Tejszínhab

Ugyan nem alapkelléke az otthoni kávézásnak, viszont ha szereted feldobni némi extrával, akkor ezek sürgősen felejtősek! A tejszínhab, ahogy a tejszín is, magas zsírtartalommal rendelkezik, vagyis nem barátunk, ha a csinosodás a cél.

Mi van, ha beülök valahova kávézni, és ott mindennel megtöltve adják?

A legjobb az lenne, ha minimálisra csökkentenéd ezeknek a kávézóknak a látogatását, vagy ott is sima eszpresszó kávét kérnél.

Ha pedig egy különleges, extrás kávét fogyasztasz, akkor mindenképp úgy számolj vele, hogy annak magas a kalóriatartalma, vagyis ezzel kalkulálj az egész nap folyamán, ha előre el van tervezve, és úgyis tudod, hogy neked nem elég a minden mentes, sima presszó kávé.

De ezeken a helyeken is már lehet személyre szabottan kérni a kávét, vagyis normál tej helyett növényi tejjel, cukor helyett édesítővel vagy akár cukormentesen is megcsinálják, és mivel úgyis kerül a tetejére tejszínhab, és mindenféle cukros öntet, az az extra kalória nem fog hiányozni.

Jó kávézást kívánunk!

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Kiemelt ajánlataink

Archívum

Törzsvásárló leszek!

COOP ONLINE – Törzsvásárlói program

A Coop Online-nál értékeljük hűséged, így létre hoztunk egy törzsvásárlói programot, amely azonnali kedvezményekre, pontgyűjtésre és beváltásra, illetve további szuper ajánlatokra jogosít fel.

Részletek