Barion Pixel

info@cooponline.hu | +36 (30) 016-2359 | (munkanapokon 10-16 óra között) | Ingyenes kiszállítás 30.000 Ft felett! | 15 napos pénzvisszafizetési garancia! | Rólunk | Ügyfélszolgálat

kikapcsolodas kutyaval

Kikapcsolódás és nyaralás kutyával (1. rész)

Egy kisállat sok boldogságot tud vinni az ember életébe, épp úgy, ahogy bosszankodást és károkat is. A kedves kis mosolya, miután szétrágta a kedvenc párnánkat, az a nagy boldogság, ahogy egy döglött patkányt vagy madarat dob a lábunk elé, a sétáltatás örömeiről már nem is beszélve.

Ha neked is van otthon egy kis kedvenced, akkor te is tudod, milyen fontos, hogy rendszeresen megmozgassuk, levigyük sétálni, vagy egy parkba, ahol az arra kijelölt helyen tud szabadon szaladgálni. Ugyanis ha ez nem történik meg, akkor óriási károkat tud okozni a lakásban!

 

Mit csináljak, ha nyaralni megyünk?

Hosszabb távra nem tanácsos teljesen magára hagyni, abba akár bele is betegedhet!

Egy kutyás család esetében az alábbi opciók merülnek fel, ha nyaralásról van szó:

  1. Otthon hagyják a kutyát, és megkérnek egy barátot, szomszédot, családtagot, hogy foglalkozzon vele (menjen át megetetni, megsétáltatni, stb.).
  2. Elviszik egy olyan baráthoz, rokonhoz, akinél elfér és nem gond neki, ha be kell fogadnia (még)egy jószágot akár hosszabb időre.
  3. Elviszik egy kutyaszállóba/kutyapanzióba.
  4. Ő is megy a családdal nyaralni.

Mindegyik ötlet jó lehet, de lássuk a lehetséges buktatókat.

 

Hogy néz ez ki a valóságban:

  1. Otthon hagyni a kutyát, és megkérnek egy barátot, szomszédot, családtagot, hogy foglalkozzon vele

Először is, olyan embert vagy embereket kell keresni, akiket a kutya ismer, így nem fogja bántani, amikor be akar menni a lakásba. Nem árt, ha hallgat is az illetőre, ami ritka eset, főleg ha a családtagoknak is nehezen engedelmeskednek, de ha elég erélyes vagy tekintélyes illetőről van szó, akkor lehetséges.

Másodszor pedig, mivel nem várható el egyik barátunktól vagy családtagunktól sem, hogy napokig készenlétben legyen, és mindig időt szánjon kutyusunkra, ezért érdemes több ismerőssel is egyeztetni. Ráadásul, ha hírtelen közbe jön valami az első számú „megbízottnak”, ami miatt nem tud átmenni, akkor jó, ha tud értesíteni valakit a „helyettesítésről”.

Az is lényeges szempont, hogy olyan személyt válasszunk, akit a kutyánk is elfogad, különben egy pokol lesz az etetés és sétáltatás! Sőt, ha nagyon nem jönnek ki jól egymással, akkor könnyen lehet, hogy egy idő után elmaradnak a kellemetlen sétálások, aminek te és a lakásod fogja a kárát látni.

 

  1. Elvinni egy olyan baráthoz, rokonhoz, akinél elfér és nem gond neki, ha be kell fogadnia (még)egy jószágot akár hosszabb időre

Ha van olyan ismerősöd, aki kertes házban lakik, és elég jóban vagytok ahhoz, hogy megkérd ilyesmire, akkor nincs is ettől jobb megoldás! Ha a kutyát is ismeri, és jól elvannak együtt, akkor már csak azt kell megtudnod, hogy vállalja-e a saját otthonában erre az időre.

Ilyen esetekben mindenképp figyelni kell arra, hogy vagy olyat kérjünk meg, akinek nincs állata, elfér nála és nem gond neki, vagy ha van álltat, akkor az jól kijöjjön a te kutyáddal. Kellemetlen ugyanis arra visszatérni, hogy akár a te, akár az ő kutyáján sebek éktelenkednek egy harc miatt, vagy elüldözte a te kutyád az ő imádott cicusát, mert nem jöttek ki egymással, vagy mert a macska nem volt kutyákhoz szoktatva.

Illetve érdemes beavatni őket a kutya szokásairól is, még akkor is, ha ez visszamondásra késztetheti az ismerőst. Joga van megtudni, hogy a kutya például rendszeresen lepisili a veteményest, szeret gödröket ásni, vagy ha házban tartják, és nem foglalkoznak vele eleget, akkor rejtett helyekre kakilni.

 

  1. Elvinni egy kutyaszállóba/állatpanzióba.

Ha nincs olyan ismerős, aki ezt bevállalná, és félsz attól, hogy mi lenne, ha egyedül maradna otthon, akkor remek kutyaszállók vagy napközik vannak, ahol foglalkoznak az állatokkal. Figyelnek rájuk, hogy minden rendben legyen, tisztán és ápoltan tartják őket, ételt és vizet kapnak, illetve szolgáltatástól függően akár kutyakozmetikába is be lehet iratni kedvencünket. Persze a bekerülésnek vannak bizonyos feltételei, mint az oltások, chip, oltási könyv bemutatása, stb.

 

  1. Ő is megy a családdal nyaralni.

A legjobb megoldás mind a kutyának, mind a családnak, ha magatokkal viszitek a kis kedvenceteket is a nyaralásra! Így nem fogtok izgulni, hogy mi lehet vele otthon, jól viseli-e a távolléteteket, kap-e megfelelő mennyiségű vizet, főleg a nagy melegben, ha vihar van, azt hogy viseli, stb.

Rengeteg hely van, ahol kutyákat is fogadnak, vagy olyan úticélt is választhattok, ami kifejezetten kutyabarát.

 

A lényeg, hogy mindenre van megoldás, nem kell nektek sem lemondanotok a hosszú nyaralásokról, és a kutyát sem kell mindenhova magatokkal vinni, ha nem tudjátok!

Következő cikkünkben a kutyás nyaralásról hozunk pár trükköt, praktikát, úgyhogy ha ti is a 4. opció mellett döntenétek, vagyis hogy viszitek magatokkal, akkor figyeljétek weboldalunkat!

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Kiemelt ajánlataink

Archívum