Barion Pixel

info@cooponline.hu | +36 (30) 016-2359 | (munkanapokon 10-16 óra között) | Ingyenes kiszállítás 30.000 Ft felett! | 15 napos pénzvisszafizetési garancia! | Rólunk | Ügyfélszolgálat

pár hasznos tipp, hogy megkönnyítsük a tanulást!

Pár hasznos tipp, hogy megkönnyítsük a tanulást!

Lassan vége a nyárnak és ismét elkezdődik az iskola, egyetem. 

Hogy könnyen vedd a kezdeti nehézségeket, amit a tanulásra való visszaszokás okozhat, hoztunk nektek pár ötletet, hogyan tudtok hatékonyan tanulni!

A tanulás sosem egyszerű, főleg ha egy nehéz és száraz téma kerül terítékre. Néha többször is neki kell futni egy-egy leckének, mire agyunk egyáltalán felfogja, miről is van szó pontosan. Viszont van pár dolog, amit te is megtehetsz annak érdekében, hogy minél gyorsabban és minél jobban el tudd sajátítani a leckét, legyen az akár egy vizsgatétel, egy szóbeli feleletre való készülés, vagy egy előadás szövege.

 

Kapcsolj ki minden zavaró tényezőt!

A tanulás sosem egyszerű, főleg ha egy nehéz és száraz téma kerül terítékre. Néha többször is neki kell futni egy-egy leckének, mire agyunk egyáltalán felfogja, miről is van szó pontosan. Az pedig végképp nem segít, ha percenként elvonják a figyelmed…

Itt elsősorban a mobiltelefonokra gondoltunk. Nagyon zavaró és kicsit sem hatékony, ha épp belemerülnél az anyagba, és pittyen egyet a telefon, vagy villog, hogy üzeneted érkezett, esetleg folyamatos értesítéseket kapsz egy új TikTok videó vagy a kedvenc fitneszedződ legújabb tréningjének kikerüléséről. Így nem lehet összpontosítani! 

Némítsd le, és tedd olyan helyre, ahol nem látod folyamatosan! A gépen vagy tableten se legyél bejelentkezve se Facebookra, se Instagramra, sőt, némítsd le az értesítéseket legalább egy órára, amíg nyugodtan tudsz tanulni. Így nem fogja elvonni semmi a figyelmed, legalábbis a social média biztos nem. 

Tarts pihenőt

Szépen haladsz az anyaggal, ez nagyszerű, viszont ne ess túlzásba! Ha elkaptál valamilyen flow-t, amikor csak úgy szívod magadba a tudást, akkor az csodálatos, de utána, ha elmúlt a hatása, tarts egy kis szünetet, hogy az agyad szusszanjon egyet a következő adag befogadása előtt. 

Menj ki a friss levegőre, igyál egy pohár gyümölcslevet vagy kólát. A cukortól és a kólában lévő koffeintől kicsit felélénkülsz. A magvak is segítenek, főleg a dió, ami serkenti a koncentrációt és a memóriát. Vegyítsd némi gyümölccsel, és tökéletes lesz egy kis energiát adó uzsonnának is! 

Jelöld meg a fontos részeket!

Nem véletlenül találták ki a post-it cetliket, a kihúzókat és a színes jelölőcímkéket! 

Jelöld meg a fontos fejezeteket, amiket tudnod kell, egy kis cetlit ragasztva az oldalra, így ha oda lapozol, rögtön látni fogod, mi onnan a fontos. 

Vagy válogasd szét témák szerint az anyagot, amit egy jelölőcímkével meg tudsz jelölni, és mindegyik témához tudsz különböző színt rendelni. Pl.: biológiából az állatok a kék, az ember a sárga, a növények a zöld, vagy másképp is csinálhatod, ahogyan neked egyszerűbb a csoportosítás. 

Ha már tanulás…

Érdekel, milyen hatással van a magnézium a szervezetünkre?

Olvasd el cikkünket, ahol megtudhatod, miért is olyan hasznos a magnézium folyamatos pótlása!

https://cooponline.hu/a-magnezium-szervezetunkre-gyakorolt-hatasai/

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Kiemelt ajánlataink

Archívum