Barion Pixel

info@cooponline.hu | +36 (30) 016-2359 | (munkanapokon 10-16 óra között) | Ingyenes kiszállítás 30.000 Ft felett! | 15 napos pénzvisszafizetési garancia! | Rólunk | Ügyfélszolgálat

tedd ősziessé otthonod, hogy kényelmesen bekuckózhass a hideg időkben

Tedd ősziessé otthonod, hogy kényelmesen bekuckózhass a hideg időkben!

Folyamatosan csökken a hőmérséklet, a levelek is „ruhát cseréltek, és minden receptbe valahogy belekerül a sütőtök ízesítés. Ezekből a jelekből tudjuk, hogy beköszöntött az ősz!

Ez az évnek az az időszaka, amikor oly sokan vágyunk a váltásra, ami a nyárból az őszbe való áttérést jelenti. De pontosan hogyan tegyük otthonunkat azzá a hangulatos őszi menedékké, amelyre vágyunk?

Ebben a cikkben megosztunk néhány egyszerű módszert, amellyel otthonod hangulatossá varázsolhatod az őszi időszakra!

Csinálj meg belőle párat, vagy akár mindet, hogy egy igazi kis őszi kuckóvá tedd lakásod!

 

  1. Elő az őszi takarókkal

Gyűjtsd össze egy helyre a párnákat és díszpárnákat, hogy otthonod hangulatos legyen!

Minden évszakhoz van egy olyan takaró, mi kifejezetten hozzá illik. Terítsd le őszi takaróiddal a kanapét vagy a fotelt, hogy kéznél legyen, ha szükséged van rá, illetve színével és akár mintázatával is megadja az őszi alapot!

  1. Cseréld ki a párnákat!

Semmi sem kényelmesebb és jobb érzés, mint belebújni egy halom párnába a kanapén. Cseréld ki a párnákat, hogy más megjelenést kapjon a nappali, esetleg olyanra, ami a takarókhoz is passzolnak!

Ugyanúgy, mint a dísztakaróknál, itt is érdemes szem előtt tartani a szezon színeit és jellemzőit. Használj melegebb színeket és kényelmesebb anyagokat ősszel és télen, hogy élvezet legyen a pihe-puha párna és takaró közé bújni!

 

  1. Gyertyák? Abból sosem elég!

A gyertyafény pislákolása szinte azonnal nyugtatóan hat, ha belépsz az ajtón. A fénye, és a tűz jelenlétének a tudata már elég ahhoz, hogy melegséggel töltsön el. Egy fárasztó nap után csak ülj le a kanapéra, és figyeld a gyertyalángot… A hatása szinte felér egy terápiával!

Az, hogy illatos vagy illatmentes gyertyákat választasz, az ízléseden múlik. Ha te jobban szereted, ha a gyertya kellemes illattal tölti be a szobát, akkor jöhetnek az őszre jellemző illatok, mint a fenyő, alma-fahéj, narancs, sütőtök, illetve bármilyen illat, ami neked tetszik.

  1. Szerezz be olyan lakberendezési darabokat, melyek mosolyt csalnak az arcodra!

Legyen szó családi fotókról vagy egy gyönyörű vázáról, amivel a legjobb barátod ajándékozott meg, átgondoltan dönts a dekorációs irányról. Egy-két jópofa és vicces darab még belefér, de ne térjen el nagyon a dekoráció alap jellegétől. Ezeket tekintsd inkább egy aláfestésnek, amihez jöhetnek majd az igazán különleges darabok!

Azok a darabok, amelyek megadják az otthonodnak azt a pluszt, ami benned is megvan, hogy aki csak belép, téged fedezzen fel a lakás hangulatában!

 

  1. Dekoráld a polcokat!

Falevelekkel, tobozokkal, gesztenyével, vagy ezekből készült dekorációs elemekkel is díszítheted a lakásban található polcokat, szekrényeket.

Ősszel törekedj a teltebb színekre, dobd fel lakásod szárított virágokkal, gyertyákkal és talált, régies tárgyakkal, amelyek nembaj, ha már kissé kopottak.

Akár dísztököt vagy faragott tököt is tehetsz bele!

  1. Tegyél függönyöket az ablakokra

A függönnyel „díszített” ablakok hangulatossá tehetik otthonod. Gondold végig, milyen anyagok és színek társaságában érzed jól magad, és azokból válassz.

Esetleg ajánlott egy általánosabb színt választani, hogy ne kelljen évszakonként függönyt cserélni, mert az nem kis munka! A kulcs az, hogy azokra a tulajdonságokra összpontosíts, amiket otthonosnak érzel.

Később a függönyöket tudod majd évszaknak megfelelően díszíteni, amivel megalapozhatod a szoba hangulatát!

 

  1. Díszítsd növényekkel a lakást

A növényektől otthonod azonnal hangulatosabbá, élettel telivé válik. Ezek azok az élet apró örömei, amitől szívesebben mész haza, mert tudod, hogy meleg fogadtatás vár.

Ősszel próbáld ki az olíva-, eukaliptusz- vagy juharágakat, ezek a növények igazán őszies hangulatot kölcsönöznek otthonodnak.

  1. Itt a sütőtökök ideje!

Nincs hangulatosabb vagy ősziesebb, mint hazatérni a tökök vidám lázadására a verandán. Ha kifejezetten ünnepi hangulatban érzed magad, akkor pakold végig őket a járdaszegély mentén!

Viszont ha nem akarsz egy vagyont költeni egy tökökkel teli verandára, akkor fontold meg, hogy csak egy gyönyörű tököt vásárolj vagy az étkezőasztalra vagy a bejárat elé.

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Kiemelt ajánlataink

Archívum