Barion Pixel

info@cooponline.hu | +36 (30) 016-2359 | (munkanapokon 10-16 óra között) | Ingyenes kiszállítás 30.000 Ft felett! | 15 napos pénzvisszafizetési garancia! | Rólunk | Ügyfélszolgálat

vigyázz kutyusod egészségére, és ne adj neki a saját ételedből!

Vigyázz kutyusod egészségére, és ne adj neki a saját ételedből!

Tudjuk, hogy csak a jó szándék vezérel, mikor beadod a derekad kutyusod könyörgő tekintetének, és odadobsz neki egy falatot az ételedből.

Viszont ezzel csak többet ártasz neki!

Az állatok emésztése eltér az emberekétől, vagyis sok olyan alapanyag vagy összetevő, ami számunkra teljesen normális és megemészthető, az kedvencünknek akár halálos kimenetelű is lehet! Ezzel sajnos sokan nincsenek tisztában, ahogy azzal sem, mivel nem szabad etetnünk háziállatunkat, ezért inkább semmi olyat ne adjunk neki, amit mi fogyasztunk!

De hogy legyen valami kiinduló pontod, pár alapvetően kerülendő élelmiszert összegyűjtöttünk számotokra, ami biztosan nem tesz jót kedvenceteknek.

 

Bármilyen csoki

Gyakran elhangzik az az intelem, hogy nem szabad az állatokat csokival etetni, de vajon hányan tudják, hogy miért került tiltólistára ez a számunkra finom édesség? 

Ennek az oka pedig a csokoládéban megtalálható, úgynevezett teobromin nevű anyag! 

Ezt az összetevőt a kutyusok szervezete csak nagyon lassan tudja lebontani. Nagy mennyiség esetén szívproblémát és halált is okozhat, de pár elvétet falat miatt még nem kell rohannunk az állatorvoshoz! Ilyen esetben maximum hasmenést és hányást okoz, ami kellemetlen ugyan, de túlélhető.

Tojás és nyers hús

Mi szüksége lenne kutyusunknak nyers tojásra? Talán ő is testépítő? NEM!!!

Akkor ne is adjunk neki feleslegesen, mert nem tesz jót az emésztésének és az egészségének! Habár nincs bizonyítva, hogy káros lenne a szervezetére, a szalmonella és ételmérgezés őket is ugyanúgy érinti!

A nyers húsból paraziták is kerülhetnek a gyomrába, ami duzzanatokat és nyirokcsomót okozhat, vagyis ezt is előnyös lenne elkerülni.

 

Alkohol

A filmekben már láthattuk, milyen vicces, mikor az alkoholizált kutya részegen dülöngél a lakásban. Valóban, rá is olyan hatással van az alkohol, mint az emberekre, azonban ez egyik esetben sem pozitív. Roncsolja a májat és az agysejteket, a kutyáknál pedig már egy kisebb mennyiségű alkohol is nagyobb károkat okozhat. 

Hagymafélék

Minden formájában káros a kutyáknak!

Akár nyersen, akár rántva, de ugyan azt a hatást éri el: elpusztítja a vörösvérsejteket, és anémiát is okozhat! Szóval főzés közben figyelj oda, mit akar a kutyusod lenyúlni a pultról, mert igazából semmit nem szabadna neki!

 

Tejtermékek

Ahogy az embereknél is létező betegség a laktózérzékenység, úgy a kutyáknál alapvetően nem tolerálja a szervezetük a laktózt.

Ha ennek ellenére mégis sok tejet vagy tejterméket eszik, akkor allergia is kialakulhat náluk, ami kiütés és viszketés formájában jelentkezik. Egyébként pedig emésztési problémákat okoz, ami számodra sem kedvező, ha tele kakilja a házat, vagy rosszabb… 

Szóval mindketten jobban jártok, ha kedvenced elkerüli ezeket az ételeket!

Ha meg szeretnéd jutalmazni kiskutyád a jó viselkedéséért, vagy adnál neki valamit, mikor szinte kinézi a kezedből a falatot, akkor válogass Coop Online Webáruházunk kifejezetten kutyusok számára kifejlesztett termékei között!

https://cooponline.hu/kategoria/allattartas/kutya/

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Kiemelt ajánlataink

Archívum

Törzsvásárló leszek!

COOP ONLINE – Törzsvásárlói program

A Coop Online-nál értékeljük hűséged, így létre hoztunk egy törzsvásárlói programot, amely azonnali kedvezményekre, pontgyűjtésre és beváltásra, illetve további szuper ajánlatokra jogosít fel.

Részletek