Vigyél egy kis újdonságot étrendedbe, próbáld ki paradicsomlevesünket, olasz módra!
Hozzávalók:
- 350g sűrített paradicsom
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- fél kiskanál szárított oregánó
- bazsalikom
- 3 evőkanál finomliszt
- 1 teáskanál cukor
- só, bors
Elkészítés:
Egy külön tálban keverjük el a paradicsomsűrítményt 2 l vízben, majd tegyük félre.
Egy lábasban melegítsük fel az olajat, szórjuk rá a lisztet, majd jól keverjük el. Mikor a liszt már zsemleszínű, húzzuk le a tűzről. Apránként adjuk hozzá a vízzel elkevert paradicsompürét, majd addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz.
A tűzre visszatéve, főzzük közepes lángon. Közben fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, ízlés szerint cukorral, majd kis darabokra vágott fokhagymával. Fogyasztható tésztával, reszelt sajttal vagy pirítóssal.
Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj első kézből ajánlatainkról, újdonságainkról!
Feliratkozásodért cserébe ráadásul megajándékozunk egy 5%-os kedvezményre feljogosító kuponnal is!