Manapság egyre többen térnek át, bizonyos okokból kifolyólag, a növényi táplálkozásra és elhagyják étrendjükből a húsféléket. Rengetegen, pedig úgy gondolják, hogy emiatt ők csak zöldségeken és gyümölcsökön élnek.

Azonban számtalan alternatíva létezik, amivel teljesértékű lesz a táplálkozásuk. Gondoljunk csak a gabonafélékre.

Elsősorban, tisztáznunk kell, hogy a húsmentes táplálkozást folytató embereket hívjuk vegánoknak. Közöttük lehet olyan is, aki a halat vagy esetleg a szalonnát nem utasítja vissza.

Kép: unsplash.com

Ezzel szemben, a vegánok, teljes mértékben növényi étrendet, esetleg életvitelt is vallanak.

Kizárnak minden olyan terméket, ami állati eredetű. Ilyen a méz is, hiszen azt is apró állatoknak köszönhetjük.

Felmerülhet a kérdés, hogy akkor ők mit esznek?

Mivel a világ már annyira felgyorsult, és annyi féle alternatíva létezik mindenre, így elmondható, hogy szinte bármit. Létezik növényi tejföl, növényi tej, a tojásrántotta remekül helyettesíthető tofuval, süteményekben pedig almával vagy banánnal.

A sajtok között is találunk növényi sajtot, de még vegán kolbászt is!  Ugye, hogy így végiggondolva nem is olyan egyoldalú az ő táplálkozásuk?

Sokan vitatják, hogy vajon ez az étrend mennyire egészséges az emberi szervezetnek? Hiszen a hús köztudottan az egyik fehérjeforrásunk. A fehérje, pedig az élő sejtek legfontosabb alkotórésze. Azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy rengeteg zöldségnek magas a fehérjetartalma. A növényi táplálkozást folyató alanyok, pedig túlnyomó részt ezt fogyasztják, így szinten tudják tartani a fehérje bevitelt.

Azonban, a vegánoknak, de alapvetően mindenki számára is fontos a plusz vitamin bevitel. A legalapvetőbbnek számító kalcium, magnézium hozzájárul az egészségünk fenntartásához. Rendszeres fogyasztásukkal, pedig még a vegánoknál sem merülhet fel esetleges hiány a szervezetükben!

Coop kalcium pezsgőtabletta

Coop magnézium pezsgőtabletta 

Üdvözlettel,

Cooponline.hu csapata

www.cooponline.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj első kézből ajánlatainkról, újdonságainkról!

Feliratkozásodért cserébe ráadásul megajándékozunk egy 5%-os kedvezményre feljogosító kuponnal is!