Barion Pixel

info@cooponline.hu | +36 (30) 016-2359 | (munkanapokon 10-16 óra között) | Ingyenes kiszállítás 30.000 Ft felett! | 15 napos pénzvisszafizetési garancia! | Rólunk | Ügyfélszolgálat

kornyezettudatossag

A környezettudatosság menő – legyél menő Te is!

Manapság mindenhol ezt halljuk, hogy legyünk környezettudatosak! De hogyan?

Amellett, hogy nem szemetelsz, odafigyelsz a vízhasználatra, nem hagyod, hogy pocsékba menjenek az ételek, még számos dolog van, amivel megvédheted környezetünket!

Csomagolásmentes vásárlás!

Amit csak tehetsz, vásárolj csomagolóanyag nélkül. Például a boltokban a zöldséget és gyümölcsöt nem kell szatyorba tenned, pár darabot simán a táskádban is haza tudsz vinni – kivéve, ha olyan, ami könnyen összenyomódik, mint a paradicsom, azt azért nem szeretnénk. De most már erre is találtak megoldást: az újrahasználható zsákot!

Vagy ha van otthon régebbi vásárlásokból megmaradt szatyrod, nyugodtan vidd magaddal és használd azt vásárlások során!

Egyre több olyan bolt nyitja meg a kapuit, ahol a száraz élelmiszereket is csomagolóanyag nélkül tudod beszerezni, mint a tésztákat, magvakat, liszteket és egyéb élelmiszereket. Vihetsz magaddal üveget vagy műanyagot, amiben otthon is tárolod őket, de a helyszínen is vásárolhatsz hozzá dobozt, és már eleve abban is tudod kimérni. Ne aggódj, a doboz súlyát levonják, így azt nem kell kifizetned!

Házi tisztítószerek használata!

Már annyira megszoktuk, hogy a boltban csak levesszük a polcról azt a tisztítószert, amire szükségünk van, és bele sem gondolunk, hogy régen mindezeket maguknak állították elő a háziasszonyok. Nem voltak előre elkészített, tartósítószerekkel és vegyianyagokkal teletömött csodaszerek, mégis tökéletesen tiszta volt minden.

Készítsd el saját magadnak a mosószert, a lefolyótisztítót, és a többit! Rengeteg „receptet” találsz hozzá az interneten, és sok influencer is foglalkozik a témával, akiktől szintén elleshetsz egy-két praktikát.

Szelektálj!

Nem túl nehéz feladat, a legtöbb esetben biztosítva vannak a szelektív szemetesek is hozzá: papír, műanyag és üveg szerint. Akár már a lakásban/házban elkezdheted szétválogatni a szemetet. Fogj be négy kukászsákot, és szelektíven, mindegyikbe másfajta szemetet gyűjts. Az egyik lesz a papíroknak, a másik a műanyagoknak, a harmadik az üvegeknek, és egy a vegyes, ahova az ételmaradékokat és minden olyat tudsz dobni, aminek nem tudod, hol lenne a helye.

Így már eleve a meghatározott kukákba tudod le/ki- vinni a szemetet, és nem ott helyben kell szétválogatnod őket.

Cseréld le az eldobható dolgokat tartósra vagy lebomlóra!

Elég a műanyag poharakból és szívószálakból, használj helyettük inkább fém szívószálat és üveg- és papírpoharat, bögrét, vagy BPA-mentes kulacsot! Az üdítős flakonokat is fel tudod használni, tavasszal, ha kettévágod, ültethetsz bele palántát, készíthetsz belőle lámpásokat a teraszra/erkélyre, de akár lefestve vázának is használhatod. Rengeteg kreatív dolgot lehet belőlük készíteni, erre is számtalan videót találhatsz az interneten.

Olvasd el előző cikkünket itt: egészséges étkezések.

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Kiemelt ajánlataink

Archívum

Törzsvásárló leszek!

COOP ONLINE – Törzsvásárlói program

A Coop Online-nál értékeljük hűséged, így létre hoztunk egy törzsvásárlói programot, amely azonnali kedvezményekre, pontgyűjtésre és beváltásra, illetve további szuper ajánlatokra jogosít fel.

Részletek