Barion Pixel

info@cooponline.hu | +36 (30) 016-2359 | (munkanapokon 10-16 óra között) | Ingyenes kiszállítás 30.000 Ft felett! | 15 napos pénzvisszafizetési garancia! | Rólunk | Ügyfélszolgálat

brassoi apropecsenye

Brassói aprópecsenye

Hmmm. Egy igazi klasszikus, ami összehozza a magyar ízek esszenciáját egyetlen tányéron. Ki tud ellenállni? Készítsd el az eddigi legjobb brassói aprópecsenyédet!

Hozzávalók (4 személyre)
600 g újkrumpli
só, bors
220 g sertészsír
700 g sertésszűz
20 g sűrített paradicsom
2 ek szárított majoránna
1 tk fűszerpaprika
200 ml víz
1 szál újhagyma (a tálaláshoz)

Elkészítés
Első lépés a krumpli feldarabolása Vágd kb. 2 cm-es darabokra, majd bőséges, sós, forró vízben főzd majdnem puhára. Ezt követően szűrd le a burgonyát. Forrósíts fel a zsírból 1 evőkanálnyit a serpenyődben, majd a szintén 2 centire aprított húsdarabokat magas hőfokon pirítsd meg a forró zsírban. Közben szórd meg sóval és borssal ízlésed szerint. Amint a hús aranybarna köntöst kapott, add hozzá finoman a sűrített paradicsomot, a majoránnát és a fűszerpaprikát, és pirítsd további egy percig közepes hőfokon. Végül öntsd fel vízzel és párold néhány percig fedő alatt.


Ne feledkezz meg a krumpliról sem. A maradék zsír épp elegendő ahhoz, hogy öt perc alatt megpirítsd a krumplit. Most már csak egymáshoz kell keverned az elkészült húst és krumplit, és a tálalás során megszórnod egy kis aprított újhagymával. Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Legújabb bejegyzéseink

Kiemelt ajánlataink

Archívum