Hmmm. Egy igazi klasszikus, ami összehozza a magyar ízek esszenciáját egyetlen tányéron. Ki tud ellenállni? Készítsd el az eddigi legjobb brassói aprópecsenyédet!
Hozzávalók (4 személyre)
600 g újkrumpli
só, bors
220 g sertészsír
700 g sertésszűz
20 g sűrített paradicsom
2 ek szárított majoránna
1 tk fűszerpaprika
200 ml víz
1 szál újhagyma (a tálaláshoz)
Elkészítés
Első lépés a krumpli feldarabolása Vágd kb. 2 cm-es darabokra, majd bőséges, sós, forró vízben főzd majdnem puhára. Ezt követően szűrd le a burgonyát. Forrósíts fel a zsírból 1 evőkanálnyit a serpenyődben, majd a szintén 2 centire aprított húsdarabokat magas hőfokon pirítsd meg a forró zsírban. Közben szórd meg sóval és borssal ízlésed szerint. Amint a hús aranybarna köntöst kapott, add hozzá finoman a sűrített paradicsomot, a majoránnát és a fűszerpaprikát, és pirítsd további egy percig közepes hőfokon. Végül öntsd fel vízzel és párold néhány percig fedő alatt.
Ne feledkezz meg a krumpliról sem. A maradék zsír épp elegendő ahhoz, hogy öt perc alatt megpirítsd a krumplit. Most már csak egymáshoz kell keverned az elkészült húst és krumplit, és a tálalás során megszórnod egy kis aprított újhagymával. Jó étvágyat kívánunk!
Kalas Classic jódozott görög tengeri só 400 g
499 FtCoop őrölt feketebors 20 g
199 FtCoop morzsolt majoranna 10 g
79 Fti149 FtCоор sűrített paradicsom 360 g
799 FtTóalmási házi sült zsír vödrös 800g
1.999 FtMetélőhagyma morzsolt 10g
390 Ft