Barion Pixel

info@cooponline.hu | +36 (30) 016-2359 | (munkanapokon 10-16 óra között) | Ingyenes kiszállítás 30.000 Ft felett! | 15 napos pénzvisszafizetési garancia! | Rólunk | Ügyfélszolgálat

kikapcsolodas kutyaval 2

Kikapcsolódás és nyaralás kutyával (2. rész)

Előző cikkünkben arról írtunk, milyen lehetőségeink vannak, ha kutyásként hosszabb időre mennénk nyaralni.

Akik azt az opciót választották, hogy magukkal viszik a kedvencüket a nyaralásra, akkor nem árt néhány praktikát bevetni, hogy nyugodt és zavartalan legyen a pihenés!

Mindenekelőtt viszont tisztázzuk, hogy egy kutyás nyaralás nem egészen olyan, mintha otthon hagynánk kedvencünket. A kutyás programok szabadtéri sétákat, játékokat, sok aktivitást jelent, vagyis nemigen lesz lehetőség koncertre menni, vagy egész nap egy wellnessben pihenni. Aki úgy dönt, magával viszi a négylábú családtagot is, erre készüljön!

Na de lássuk is, mire kell odafigyelni egy ilyen utazás során:

Fontosak a megfelelő körülmények

Vagyis:

  • Legyen egészséges a kutya – egy beteg jószágnak nem öröm a nyaralás, sőt, az új ingerek, a hosszadalmas utazás, és hogy nem tud kellő képpen pihenni, csak ronthat az állapotán!
  • Ne legyen vemhes – mondani sem kell, de egy éppen állapotos kutyát semmiképp ne vigyünk magunkkal! Gondolj csak bele, mi lesz, ha épp a kocsiban vagy a tengerparton indul be a szülés?
  • Ne legyen túl fiatal – ez annyit jelent, hogy 3 hónapos kor alatt a kutyusok nem kaphatnak veszettség elleni oltást, ami nélkül utazni sem tudnak.
  • Legyen(ek) meg a szükséges oltás(ok) – akkor indulj útnak kedvenceddel, ha minden oltást megkapott, ami szükséges. Illetve te se felejtsd el betenni az oltási kiskönyvét, érvényes oltási pecséttel és chip számmal.
  • Legyen jólnevelt a kutya – bírja a pórázt és a szájkosarat, ne legyen ugatós és harapós, és hallgasson a gazdájára. A kutya viselkedése nem zavarhatja a többi vendéget, akár a szállóban, akár egy étteremben, ezért nagyon fontos, hogy jól viselkedjen.

És ez még csak a kezdet volt, biztos, hogy jól meggondoltad ezt a nyaralást? 😉

 

Bírja az utazást

Ha eddig még nem sokat utazott kocsival, akkor a nyaralás előtt vidd el pár körre, hogy hozzászoktasd az utazáshoz. Tanítsd meg neki, hogy kell szépen be- és kiszállni, vagyis ne ugorjon ki és vágtasson el azonnal, ahogy kinyílik a kocsi ajtaja.

Ne legyen szabadon az autóban, mert az nem biztonságos. Bármitől megijedhet, előre mászhat, az ablakon berepülő bogárral elkezdhet játszani, és ha vezetés közben folyamatosan rá kell figyelned, akkor az balesetveszélyes.

A legjobb az lenne, ha hordozóban/kutyaszállító boxban töltené az utazást, ez a legbiztonságosabb módja minkettőtök számára.

Itt már nem csak magadra kell gondolni étkezések vagy pisilések esetén sem. Állj meg gyakrabban, engedd elvégezni a dolgát és indulás előtt itasd meg friss, hideg vízzel. Menet közben hagyj egy kis rést az ablakon, ahol a beáramló levegő kellemesebbé teszi kutyusod számára a kocsikázást.

 

Kutyabarát szállások

Ha nem kempinget terveztél, akkor mindenképpen olyan szállást keress, ahova kutyát is magaddal vihetsz! Erről tájékozódj időben, még a foglalás előtt, nehogy akkor derüljön ki, hogy nem kutyabarát a hely, mikor már ott álltok a recepciónál és az ügyintézővel veszekszel.

Ha szeretsz strandolni, akkor érdemes olyan helyet nézni, ahol kutyastrand is van a környéken. Nekik is melegük van a nagy nyári melegben, és számukra is ugyan olyan felfrissülést jelent fürdőzni egyet!

Ha a fenti feltételeket tudod biztosítani, vagyis hogy a kutya jól nevelt, elviseli a nyakörvet és a velejáróit, és nem kell attól tartanod, hogy letámadja és végignyalogatja az első vendéget, akit meglát, akkor mindannyian jól fogtok szórakozni!

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Kiemelt ajánlataink

Archívum

Törzsvásárló leszek!

COOP ONLINE – Törzsvásárlói program

A Coop Online-nál értékeljük hűséged, így létre hoztunk egy törzsvásárlói programot, amely azonnali kedvezményekre, pontgyűjtésre és beváltásra, illetve további szuper ajánlatokra jogosít fel.

Részletek