Ha eddig nem szeretted a tejberizst, akkor ezzel a süteménnyel talán megváltozik róla a véleményed! A kesernyés meggyes réteg a tetején tökéletesen passzol a tejberizses krémhez, enyhítve az édes ízét.

 

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Meggyes réteg

 

Elkészítés

Piskóta

A piskótához a sütőt 200 °C-ra melegítjük, egy 22 cm-es, kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval és a cukorral habbá verjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojássárgáját és hozzászitáljuk a kakaós lisztet. A masszát a formába simítjuk és kb. 15 perc alatt – tűpróbáig sütjük.

Krém

A krémhez a rizst jól átmossuk és beleszórjuk a cukros tejbe, majd alacsony lángon állandó keverés mellett puhára főzzük. A kevés vízben megduzzasztott zselatint mikróban folyósra melegítjük, és hozzákeverjük a rizshez. A tejszínt kemény habbá verjük, majd összeforgatjuk a kihűlt rizzsel.

A piskótát visszahelyezzük a formába, rásimítjuk a habos rizst, majd hűtőbe tesszük.

Meggyes réteg

A meggybefőttet leszűrjük, a meggylét kiegészítjük annyi vízzel, hogy 4 dl-t kapjunk, és megfőzzük benne a pudingot, ízesítjük, végül hozzákeverjük a meggyet és a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint. Ha a puding langyosra hűlt, ráöntjük a rizsre, és hűtőben egy éjszakán át dermesztjük.

 

Sütés hőfoka: 200 °C

Sütés módja: hőlégkeveréses

Tepsi mérete: 22

Sütés ideje: 15 perc

Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/meggyes-tejberizstorta

Az összetevőket közvetlenül tőlünk is megrendelheted!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj első kézből ajánlatainkról, újdonságainkról!

Feliratkozásodért cserébe ráadásul megajándékozunk egy 5%-os kedvezményre feljogosító kuponnal is!