Örömmel értesítünk legfrissebb hírünkről: Mikes Márk a Coop Online termékeit választotta következő receptjének elkészítéséhez!

Büszkék vagyunk rá, hogy a Konyhafőnök döntőse, nem mellesleg neves sommelier velük készítette el ezt a pompás és zamatos fogást, ezáltal bepillantást engedve egy profi mesterszakács/chef munkájába.

Márk olyan apró trükkökkel dolgozott, amit érdemes lehet ellesni tőle, és beépíteni saját repertoárunkba is, hogy ételeinket egyedibb ízvilággal és szaftosabban tudjuk elkészíteni.

Akár ünnepi menübe is beillesztheted mézes-balzsamos tarjánkat, amihez minden segítséget meg is adunk!

Mézes-balzsamos serpenyős tarja burgonyafánkkal

Hozzávalók

500 g szeletelt sertéstarja

Olívaolaj

Bors

1 hagyma finomra vágva

2 gerezd fokhagyma

2 ek méz

50 g vaj

1 kk őrölt füstölt paprika

½ mk kakukkfű

½ kk oregánó

¼ mk őrölt rozmaring

2 babérlevél

50 ml balzsamecet

500 ml húsleves

Elkészítése

A sertéstarját kevés olíva olajjal meglocsoljuk, sózzuk.

Tapadásmentes serpenyőben mindkét oldalát lepirítjuk, félretesszük.

A serpenyőbe egy kevés olíva olajat öntünk, majd a hagymát és a fokhagymát elkezdjük kíméletesen megpirítani. Beletesszük a vajat, megvárjuk, amíg megolvad és kissé megbarnul. Csodálatos karamellás illatokat fogunk érezni.

Hozzáadjuk a mézet, a füstölt paprikát, a kakukkfüvet az oregánót, a rozmaringot, és a babérleveleket, majd beleöntjük a balzsamecetet. Visszatesszük a lepirított húst, megborsozzuk.

Ráöntjük a húslevest, majd fedő alatt lassú tűzön másfél órát pároljuk.

Közben elkészítjük a köretet

Burgonyafánk

Hozzávalók

250 g főtt burgonya

300 g liszt

200 ml tej

1 kk cukor

½ csomag szárított élesztő

1 mk só

Elkészítése

A főtt krumplit kihűtjük és egy nagyobb tálba reszeljük. Beleszórjuk a lisztet, beleöntjük a langyos tejet, a cukrot a sót és az élesztőt. Jól elkeverjük a tésztát, majd letakarjuk és meleg helyen pihentetjük körülbelül fél órát.

Fél óra múlva, miután szépen megemelkedett a tésztánk olajos kézzel 25-30 grammos kis golyókat formázunk. Sütőpapírra tesszük, és letakarva újabb 20 percig pihentetjük.

Forró olajban aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlőre tesszük, és melegen tartjuk.

Közben ellenőrizzük a húst. Akkor jó, ha a szaft kellemesen szirupos, a hús pedig omlósan puha lesz.

Tálald egy kis petrezselyemlevéllel, a szósszal külön meglocsolhatod a burgonyapuffancsokat is, és jó étvágyat kívánunk hozzá!

Mikes Márk
Konyhafőnök döntőse (2015), Sommelier

Te is kipróbáltad a receptet?

Írd meg nekünk emailen vagy a Facebook oldalunkon, neked hogy ízlett, és hogy sikerült-e beépítened a húsvéti menübe!

info@cooponline.hu

https://www.facebook.com/cooponlineshop/

Az összetevőket közvetlenül tőlünk is megrendelheted!