A Karácsony egyik közkedvelt süteménye, a mézeskalács. Most megmutatjuk, hogyan készítsd el, ha ételallergiás van a családban! Hiszen senki nem maradhat ki ebből a finomságból!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A cukrot, lisztet, sót, szódabikarbónát, fűszereket összekeverjük, majd a puha vajjal összedolgozzuk. Hozzáadjuk a mézet, összegyúrjuk, és két cipót formázunk belőle. A kész tésztát legalább 1 órát pihentetjük. Lisztezett deszkán 2-3 milliméter vastagságúra kinyújtjuk.

Tetszés szerinti formákat vágunk ki belőle és kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kellő távolságra (kb 1,5 szeresére nőnek). 180 C-ra (légkeveréses 160 C) előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük, amíg szép, világos színe nem lesz.

Az összetevőket közvetlenül tőlünk is megrendelheted!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj első kézből akcióinkról, újdonságainkról!

Feliratkozásodért cserébe ráadásul megajándékozunk egy 10% kedvezményre feljogosító kuponnal is!