Egy finom, hagyományos főzelék, jó sok paradicsomszósszal, hogy a paradicsomos hatásból ne legyen hiány!

Hozzávalók:

Elkészítés:

Negyedeljük a káposztát, vágjuk ki a torzsáját, és szeljük ujjnyi csíkokra, a csíkokat pedig egy centis darabokra. Szeleteljük fel a hagymát is félkör alakúra, és mindkettőt tegyük egy lábosba. Sózzuk, tegyük rá a cukrot is, és öntsük fel a paradicsomlével, ha nem lepi el a káposztát, adjunk hozzá annyi vizet, hogy éppen ellepje, és keverjük bele a sűrített paradicsomot. Főzzük puhára.

Készítsünk rántást: az olajat tegyük egy serpenyőbe, keverjük bele a lisztet, kicsit süssük át, húzzuk le a tűzről, keverjük bele a paprikát, öntsük fel kb. 1 dl vízzel, és adjuk a káposztához.

Forraljuk össze a rántással, ízesítsük, ha szükséges, sóval, cukorral. Mi inkább édesen szeretjük, de ez ízlés dolga.

Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/paradicsomos-kaposztafozelek

Az összetevőket közvetlenül tőlünk is megrendelheted!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj első kézből ajánlatainkról, újdonságainkról!

Feliratkozásodért cserébe ráadásul megajándékozunk egy 5%-os kedvezményre feljogosító kuponnal is!