Egy igazi klasszikus, amivel nem lehet mellényúlni!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A sárgaborsót előző este áztasd be. Másnap, pedig tedd fel főni annyi tiszta vízben, amennyi kb. bő ujjnyira ellepi. Amikor felforr, a fehér habját fémszűrővel szedd le. Dobd bele a babérleveleket, és addig főzd, amíg a sárgaborsó megpuhul.

Közben az olajból és a lisztből készíts rántást, majd dinszteld bele a meghámozott, finomra vágott vöröshagymát, azután a megtisztított, átnyomott fokhagymát is. Szórd meg a pirospaprikával, majd azonnal engedd fel kb. 2 dl hideg vízzel, és keverd el. Folyamatos kevergetés mellett add a forrásban lévő főzelékhez. Újraforrásig sűrűn keverd meg, majd kis lángon, még 5 percig főzd. Végül sóval, borssal ízesítsd. Ízlés szerinti feltéttel, például sertéspörkölttel tálalhatod is.

Az összetevőket közvetlenül tőlünk is megrendelheted!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj első kézből akcióinkról, újdonságainkról!

Feliratkozásodért cserébe ráadásul megajándékozunk egy 10% kedvezményre feljogosító kuponnal is!