Barion Pixel

info@cooponline.hu | +36 (30) 016-2359 | (munkanapokon 10-16 óra között) | Ingyenes kiszállítás 30.000 Ft felett! | 15 napos pénzvisszafizetési garancia! | Rólunk | Ügyfélszolgálat

Teljes kiőrlésű kenyér

Készítsd el magadnak a finom, teljes kiőrlésű házi kenyered, frissen a kenyérsütőből!

Alpina kenyérsütőnknek köszönhetően immáron nem jelent nagy munkát a házi kenyér elkészítése. Csak beleteszed a receptnek megfelelően a hozzávalókat a gépbe, és reggelre el is készíti neked, amit melegen fogyaszthatsz is!

Persze nem minden kenyérrel tudod megcsinálni, van, ami akkor lesz az igazi, ha kézzel, a recept szerint készítjük el. Most egy ilyet hoztunk nektek, hogy ha szeretnétek kipróbálni a kenyérkészítés „ősi” módszerét!

Hozzávalók:

Elkészítése:

Ehhez a kenyérhez először egy úgynevezett előtésztát készítünk, amit egy éjszakán át hagyunk kelni. A kézmeleg vízből 1,2 dl-t egy nagy tálba öntünk, beleszórjuk az élesztőt, és várunk néhány percig, míg fel nem oldódik. Hozzáadjuk a sima lisztet, és néhány mozdulattal elkeverjük. Egy viszonylag száraz tésztát kell kapnunk, de nem kell aggódni, reggelre szépen elszaporodnak benne a gombák, és szép nedves, buborékos lesz. Takarjuk le a tálat egy konyharuhával, arra pedig lazán terítsünk rá egy zacskót.

Másnap reggel öntsük hozzá a teljes kiőrlésű lisztet, a sót és még egy nagy csipet élesztőt, majd a maradék vizet is adjuk hozzá. Néhány mozdulattal összegyúrjuk az előtésztával, majd tíz percig pihenni hagyjuk. A következő órában kb. negyedóránként hajtogassuk át a tésztát.

Letakarva további két órát hagyjuk kelni.

Újra áthajtogatjuk, majd egy kosarat vagy kisebb tálat béleljünk ki egy konyharuhával, és lisztezzük be alaposan. A tésztából cipót formázunk, és beletesszük a kosárba. Takarjuk le és egy órán át hagyjuk kelni.

A kelési idő közepén, tehát a formázás után egy órával egy vas vagy más, műanyagmentes lábost tegyünk a sütőbe, és melegítsük elő maximumon. Fél óra múlva vegyük ki, óvatosan pottyantsuk bele a megkelt tésztát, fedjük le, és a tegyük a sütőbe.

További fél óra múlva vegyük le róla a fedőt, és a csökkentsük a hőmérsékletet 200 fokra. További fél órán át süssük, míg sötétbarna nem lesz.

Kivéve egy deszkán hagyjuk kihűlni.

Az összetevőket közvetlenül tőlünk is megrendelheted!

 

Kérd legújabb kedvezményeinket, és értesülj első kézből ajánlatainkról, újdonságainkról!

Feliratkozásodért cserébe ráadásul megajándékozunk egy 5%-os kedvezményre feljogosító kuponnal is!

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Legújabb bejegyzéseink

Kiemelt ajánlataink

Archívum