A Szilveszter elmaradhatatlan fogása! Készítsd el Te is ezt a szuper egyszerű, a babona szerint gazdagságot hozó ételt.
Hozzávalók:
- 25 dkg lencse
- 1 db vöröshagyma
- 1 ek napraforgó olaj
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 l víz
- 2 db babérlevél
- só
- 2 dl tejföl
- 1 ek finomliszt
- 1 ek mustár
- 1 db citrom leve
- 1 tk cukor
Elkészítés:
A lencsét megmossuk, majd 1-2 órára beáztatjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, meghintjük pirospaprikával, és felöntjük vízzel, vagy ha van füstölt hús főzőlével.
Ezt követően hozzáadjuk a leszűrt lencsét. Hozzáadunk még annyi vizet, hogy bőven ellepje. Beletesszük a babérleveleket, és ha szükséges, megsózzuk, majd közepes tűzön puhára főzzük.
A tejfölt simára keverjük a liszttel és egy kevés forró vízzel. Ezzel behabarjuk a főzeléket, majd ízesítjük a mustárral, citromlével, cukorral, majd jól összeforraljuk.
Tálalás előtt a babérleveleket érdemes kiszedni belőle.
Jó étvágyat!
Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj első kézből ajánlatainkról, újdonságainkról!
Feliratkozásodért cserébe ráadásul megajándékozunk egy 5%-os kedvezményre feljogosító kuponnal is!