Vicceld meg a családot egy halloweeni finomsággal!
Hozzávalók
- 3 db tojás
- 250 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 teáskanál vaníliaaroma
- 1 csipet só
- 2.5 dl kefir
- 300 g finomliszt
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 100 g vaj
- 2 ek szódabikarbóna
- 2 teáskanál ecet
- 1 kávéskanál ételfesték (+ egy késhegynyi)
- 150 g mascarpone
- 100 g málnalekvár
- 300 g fehér csokoládé
- 100 g marcipán (sárga, zöld, fekete)
Elkészítés
- A tojásokat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a vaníliaaromával és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a kefirt és beleszitáljuk a lisztet a kakaóporral együtt, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat.
- Piros ételfestékkel élénkpirosra színezzük a tésztát.
- Végül a szódabikarbónát elkeverjük az ecettel, hagyjuk felhabzani, majd hozzákeverjük a masszához.
- Kibélelünk sütőpapírral egy kapcsos tortaformát, majd beleöntjük a tésztamasszát. 170ºC-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percig.
- Miután kihűlt a tészta, villával vagy kézzel szétmorzsoljuk. A hozzákeverjük a mascarpone sajtot, ez fogja összetartani a tésztát.
- Golflabda méretű golyókat formázunk, közepükbe kis mélyedést alakítunk, és megtöltjük málnalekvárral, majd visszaadjuk nekik golyóformájukat.
- Olvasztott fehér csokoládéba mártjuk őket, majd zsírpapírra helyezzük, és negyed órát hűtőben dermesztjük.
- A marcipánmasszákat kinyújtjuk 2 mm vastagságúra, és kiszaggatjuk belőlük a szemgolyók “íriszeit” és “pupilláit” és feltapasztjuk őket egyesével.
- Végül kis víz és piros ételfesték keverékéből, ecset segítségével “ereket” rajzolunk a szemgolyókra.
- Málnalekvárba ültetjük őket, és már lehet is vinni a halloween-i beöltözős partira, garantált siker lesz!